in

ПлачаПлача

Мъж обра бензиностанция, взе кучешка храна и остави кредитната си карта

Не е от най-умните крадци

За да си крадец, не е лошо да имаш и малко сиво вещество, брато. Повечето бандити правят гениални планове, които после биват пресъздавани във филми като “Бандата на Оушън”. Е, има и такива, които стават за кашмер като Хари и Марв от “Сам вкъщи”.

Баш такъв е Ланц Курц, жител на американския град Палм Коуст в щата Флорида. Той нахлу с взлом през задната врата на затворен магазин на бензиностанция и открадна… кучешка храна. Направил е само една грешка – оставил е кредитната си карта на гишето близо до касата.

Крадец на строително скеле и разклонител на обща стойност 82 лева влиза в затвора

На място пристигнали полицаите, които претърсили местопрестъплението и открили картата с имената на Ланц Курц. Кадри от видеокамери показват как мъжът влиза в помещението и взима кучешка храна, антифриз, устройство за пушене на тютюн и пурети. След това отваря ключалката на входната врата и си тръгва.

Органите на реда успели да стигнат до него и да го задържат. Мъжът веднага си признал, че е проникнал в магазина и е задигнал стоката. На въпрос защо е оставил банковата си карта, той още по-изненадващо отговорил: „За да мога да се върна по-късно и да платя. За да знаят името ми. Не съм искал да крада нищо, това е незаконно”.
Въпреки признанията си Курц бил арестуван и обвинен във въоръжен грабеж, а след освободен срещу гаранция от 10 000 долара.

Кефи ли те?

30 неща, които да направиш преди 30

Запознай се с най-косматия човек на света! 98% е покрит с косми