in

Яко!Яко!

Най-старото куче в света е трябвало да бъде приспано като бебе (ВИДЕО)

Днес пием едно за Боби – най-старото куче в света, брато. Търсим си повод за къркане, а този е добър, все пак става въпрос за най-добрия приятел на човека. А да пиеш без приятели не си е работа, нали?

Четириногият Боби е роден на 11 май 1992 г. Това е достатъчно, за да получи грамота от рекордите на Гинес. Рождената дата на е потвърдена от базата данни на домашните любимци на португалското правителство и от Националния съюз на ветеринарите в Португалия.

“Историята на Боби е цяло чудо – от раждането му с присъда до днес, когато е доказано най-възрастното куче”, посочват от рекордите на Гинес.

Боби се родил с още три кученца в дома на португалско семейство, което отглеждало вече много животни и решило да приспи новородените. Боби обаче успял да избяга и оцелял. Той е чистокръвен рафейро до алентехо, португалска порода овчарски кучета със средна продължителност на живота 12-14 години.

През целия си живот Боби живее със семейство Коща в с. Конкийрос, което изобщо не знаем къде се намира. Според неговите стопани, майката на Боби е живяла 18 години, а друго от живеещите със семейството кучета е на 22 години. Досега рекордьорът по дълголетие сред кучетата в историята бе Блуи от Австралия, на 29 години.

Кефи ли те?

Кой ще спечели дербито на Милано?

Пет мъжки подаръци за Свети Валентин