in

Яко!Яко!

Баншите от Инишерин с три награди “Златен глобус”

Филмът тръгва по кината на 3 февруари

За 80-и път в своята история Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд връчи своите награди за постижения във филмовото и телевизионно изкуство – „Златен глобус“. И този път не получихме покана, но ги разбираме, там е изискано, а ние – не.

Един от големите победители на церемонията бе Баншите от Инишерин. Филмът на режисьора и сценарист Мартин Макдона (Три билборда извън града) спечели в категорията за най-добър филм – мюзикъл или комедия, най-добър сценарий и най-добра мъжка роля в мюзикъл или комедия, в лицето на Колин Фарел.

Гледахме няколко пъти трейлъра и признаваме, че ни спечели. Ще го гледаме, но ще си вкараме бира в киносалона нелегално, защото там режат пръсти, подобно на актьорите в лентата. А Баншите от Инишерин идва в родните кина от 3 февруари и ще ни отведе на усамотен остров край западното крайбрежие на Ирландия, за да ни разкаже една брилянтна, трагикомична история за приятелство, раздор, самота и човешки дух.

В категорията за най-добър филм – драма, на 80-те награди „Златен глобус“ беше отличен Семейство Фейбълман на Стивън Спилбърг, който, за трети път в кариерата си, спечели приза за най-добър режисьор. Най-личният филм в кариерата на знаменития кинотворец, Семейство Фейбълман все още може да бъде гледан на голям екран у нас, в избрани киносалони.

Кефи ли те?

-1 Points
Upvote Downvote

Емили става дъщеря на гаджето си, което ще се жени за друга

25 години по-късно: “Титаник” изплува отново на голям екран