in

Яко!Яко!

Къде в София да гледаш Мондиал 2022

Тук е седмицата, в която ще бъде даден старт на световното първенство в Катар, брато. Ние имаме тежката задача да намерим местенце, където да се настаним удобно с чаша студена бира или червено вино. Замислихме къде може да гледаме мачове, а телевизорът вкъщи да остане свободен за Цецка и нейните турски сериали. В името на науката, а и мъжкото спокойствие, се гмурнахме дълбоко, направихме проучване. Разпитахме познати и непознати, пихме бира и ядохме какво ли не, за да съберем 3 свежи идеи, с които се надяваме, че ще сме ти от помощ. Разбира се, винаги може да ни светнеш за нещо ново и различно. Отворени сме за всякакви предложения, през годините сме видяли 2 и 200.

Зала “Христо Ботев”

Научихме от първа ръка, че от 20 ноември до 18 декември зала „Христо Ботев“ в Студентски град ще се превърне в арена за мачове. Там феновете на футбола и хубавата българска музика ще могат да се насладят на огромен лед екран, професионално озвучаване и ефектно осветление. Ще има също Street food fest, атракциони, playstation зона, аркадни и други екшън игри, co-working зона, площадка за 360 градуса заснемане, детски кът, чил зона, уикенд базари (фермерски, арт и др.). Организаторите обещават въпреки високите цени на горивата и тока, залата да бъде отоплена и да не се налага да носиш ръкавици и шапка. Разбира се, допускаме, че Студентски град може да ти е далече, затова преминаваме към следващите 2 варианта.

Коледен фестивал зад НДК

Ако Студентски град ти е далече и си аристократ от центъра или поне от “Люлин”, то зад НДК също ще бъде опция за гледане на Мондиала. Пред зала 6 ще бъде разположен Sofia Christmas Fest, който ще продължи от 18 ноември до 18 декември, когато е и финалът в Катар. Очаква се събитието да бъде смесица между културни, спортни и забавни събития. Ще има къде детето да се забавлява, докато стискаш палци за твоя отбор. Предвидени са кулинарни преживявания, концерти, представления и програма, преплетена с емоциите от световното първенство по футбол, уточняват небрежно организаторите. Официалното откриване ще бъде белязано от огнено шоу и въздушна акробатика от артистите на “Нов цирк” и музика.

Guinness Sport bar

От НДК се пускаме надолу по “Витошка”, за да посетим най-новия спортен бар на столицата Guinness Sport bar. Редно е все пак сред предложенията ни да има и такъв тип заведения. Guinness Sport bar току-що отвори врати и все още е неопетнен откъм разсипана след гол на любим отбор бира. Може да го откриеш непосредствено до “Рафи”. Там ценителите на качествената ирландска бира ще могат да утолят своята жажда с Guinness, но ще намерят е редица други видове пиво. Мезетата са проверени от първо лице, няма да крием, че за нас това е приоритет и без тях не можем.
P.S – Ако гледаш световното на някое от тези три локации, пусни едно стори и ни отбележи, за да знаем, че и ние сме дали нещо на този свят. Пък може да се окаже, че и ние сме там и да пием по една бира заедно.

Виж още: Правим лига на Brato.bg за прогнози за Мондиал 2022

Кефи ли те?

ВИДЕО: Рапърът Snoop Dogg се учи да пише името си на японски

Политиците живеят по-дълго от обикновените хора