in

Шит!Шит! Смех!Смех!

Мъж блъсна с кола най-старата тоалетна в Япония

Нужникът е от XV век, брато

Внимавайте малко с тия коли, братоци. Едно, че стават катастрофи, а освен това понякога можеш да блъснеш и паметник на културата. Това стори мъж от Азия, натоварен със задачата да опазва иначе най-старата тоалетна в Япония. Историческият нужник се помещава в многовековен будистки храм, но сега частично е разрушен заради нашия клет герой.

Въпросният клозет се намира в храма Тофукуджи в района на Киото, Западна Япония,  и датира от XV век и е окачествена като “важна културна ценност”.

Оригиналната дървена врата, която води към тоалетната, е “пострадала”, след като шофьорът – 30-годишен мъж от Асоциацията за опазване на културното наследство на Киото, случайно е натиснал педала на газта, без да си даде сметка, че автомобилът му е на заден ход, съобщават от полицията.

“Казаха ни, че реставрирането й ще изисква много работа”, отбелязва полицейски служител с мъка (дано не голяма).

Вътрешните стени също са претърпели леки щети, но самите тоалетни – два реда отвори в пода, са непокътнати, казва Норихико Мурата, също от Асоциацията за опазване на културното наследство на Киото. Тоалетната някога е била посещавана от монаси като част от аскетичното им обучение, но днес вече не се използва.

“Разочароващо е, разбира се, че част от подобна важна културна ценност е повредена по този начин. Ще обсъдим как да я реставрираме, така че да съхраним в най-голяма степен културната й стойност”, допълва Мурата. 

Кефи ли те?

От МВР: Тестовете за наркотици са неточни

Качваш калотии от това видео на сандвич със спагети