in

Смех!Смех! WTFWTF Шит!Шит! Яко!Яко! ПлачаПлача

От МВР: Тестовете за наркотици са неточни

Тестват полицаите, те се оправдават

Стана тя, каквато стана, брато. Ново 20, обявиха от МВР. То не било точно така това с тестовете за наркотици, сещаш ли се? Оказаха се, че дават положителен резултат от редица лекарства, приемани по лекарско предписание. Но трябваше с тях да подложат униформените, за да го разберем.

Това заяви зам.-председателят на Сидникалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) Генади Тенев пред Нова телевизия. Поводът за изказването са започналите преди дни проверки на служители. По думите на Тенев вече имало положителни резултати. Според него това се дължало на медикаменти. Но само за полицаите, нали?

Хванаха дрогиран дядо да шофира у нас

Тестването на полицаи започна след като в рамките на няколко дни двама служители бяха хванати да шофират след употреба на наркотици, поне според полевите изследвания. В единия случай полицаят катастрофира сам в столичния квартал “Дружба”, а после започна вътрешна проверка заради съмнения, че колегите му са се опитали да го прикрият.

Тестовете, предизвикали гнева на полицейския синдикат, са Drugtest 5000. Това е най-масовото изследване, използвано и при всички шофьори. Тенев обясни, че многократно са установявани грешни показания. Това обикновено се случва в рамките на съдебно обжалване на наложена санкция или дори наказателно дело. Въпреки това МВР от години арестува шофьори, дали положителен резултат на същото изследване.

“Опитваме се да влезем в контакт с министъра, за да спре това безумие, което се върши в момента. Да не се върши по този начин, което наистина уронва честта и достойнството на служителите”, заяви Тенев.

Начинът да се обори резултатът от проба с тест е кръвно изследване. Според синдикалиста обаче служителите нямали право на такова. Разпоредбите на МВР гласят, че ако полицай даде положителен тест, той се отстранява от работа. Ако бъде хванат да шофира след употреба, би следвало да бъде уволнен.

Тенев коментира още, че СФСМВР подкрепя тестването на служителите, но не и по начина, по който се прави. По думите му се вършат незаконни неща по време на проверките.

Ние от Brato.bg не подкремяме нито шофирането в нетрезво състояние, нито след употреба на наркотици. За второто сме твърдо против и без да имаш превозно средство, иначе си къркаме. Но отдавна вече ни е страх дори да се разхождаме по тротоарите, защото не знаем насреща кой ще кривне от пътя, защото се мисли за Белязания.

Кефи ли те?

Краят на една ера: Карим Бензема взе “Златната топка”

Мъж блъсна с кола най-старата тоалетна в Япония