in

Смех!Смех!

Какво още да ремонтират в София след жълтите павета

Жълтите павета станаха топ, брато. Ако не си минавал оттам скоро, изпуснал си, нямат нищо общо с предишните. Ремонтът си е чук, не знаем какво не му харесват столичани. Даже имаме идея фирма Трейс и с любезната подкрепа на Данчето да подобрат още няколко обекта, защото си личи, че тази комбина не познава граници, а резултатите – те са забележителни.

НДК

Предлагаме след жълтите павета да се запътят към Националния дворец на културата. Твърде е соц, твърде е голям и някак здрав. Да му натрошат външните каменни облицовки, тъй като са твърде ретро, сега е модерно всичко да е на парчета. “Слънцето” на Георги Чапкънов над главния вход задължително да се смени, у нас има само едно слънце и то се казва Боеко, неговият лик е далеч по-сполучлив. Ако не знаеш, НДК разполага с 13 зали, спокойно 2-3 от тях могат да се превърнат в склад на Трейс, да си държат там материалите, защото София е голяма и ремонти си требват постоянно.

Театър “Иван Вазов”

Бута се! Без право на обжалване. Няма смисъл от култура и постановки. Най-добрите актьори са в парламента. Ще се построи на негово място кафене, че и без това бастисаха едно там, нищо, че стоеше от десетилетие. За театър пари няма от поне 12 години. Далеч по-разумно е, ако има постановка, тя да се играе в Народното събрание. И му отива, и се пести пространство, тъй като от “Иван Вазов” ще се печели на частно.

Софийски университет

Съвсем наблизо е до жълтите павета. Не върви да оправиш едното, а да оставиш занемарено другото. Редно е да се направи един хубав ремонт, да се санира университата, за да не бяга топлото, че с тези цени на тока и газта, няма как да му излезе сметката. Може да се сложи и ограда за няколко милиона лева под предлог от фирмата строител да не бягат студентите от лекции. Истината е, че те няма да са разбрали, че ремонтират Софийския университет, а не затвора.

Националният стадион “Васил Левски”

Просто, за да видим дали може да стане по-зле. “Лъвовете” ни отдавна се нуждаят от ново модерно съоражение – демек от ремонт на стадиона и то по проект. Това автоматично означава, че нашенска фирма трябва да се заеме, като след това предаде същинската задача на подизпълнител, а той пък на банда самоуки майстори със съмнителни психически и физически проблеми. Няма да се изненадаме, ако електронното табло на “Васил Левски” бъде заменено с проектор и бяло платно, а четирите дирека на осветлението с новогодишни лампички. Другата причина, заради която искаме да е точно националният стадион е, че просто той няма да ни липсва, ако си оставят ръцете. Честно!

?

 

 КАТ-София

Там всеки ден е мини ад, брато. Хора от 5 часа сутринта се състезават за по-предно място, за да не чакат повече от ден, а братя с по-тъмен цвят на кожата продават на чакащите от хладни оръжия да машинки за подстригване с 12 приставки. Ние откровенно искаме да стане по-зле след един епичен ремонт, за да се намери нова по-добра алтернатива. Крайно време е всичко това да се случва по електронен път или просто да се направи по-голяма сграда. Говорим като кандидат-депутати в предизборна кампания, но пред КАТ-София сме чакали повече да ни огрее, отколкото при която и да е Цецка.

 

Кефи ли те?

Община у нас забрани публичното псуване, хората негодуват

Филм за феновете на “Миньор” вече е в HBO Max (ТРЕЙЛЪР)