in

Смех!Смех! Яко!Яко! ПлачаПлача WTFWTF Шит!Шит! ДГДДГД

SpaceX на Мъск има сериозен проблем с интернета на Starlink

Ами сега какво ще правят?

Когато интернет услугата Starlink на SpaceX стартира за първи път през 2020 г., много от заглавията бяха за нейните светкавично високи скорости.

Проблемът, според нов доклад от сайта за тестване на скоростта на интернет Ookla, е, че колкото повече хора влизат в услугата, толкова по-бавна става тя.

Вижте, от друга страна, не знаем дали са прави, защото в БДЖ до преди няколко години нямаше хора изобщо, а също се бавеше…

Но по темата. Потребителите на Starlink в Съединените щати и Канада са забелязали рязък спад в скоростта на изтегляне, което вероятно може да се дължи на това, че все повече и повече хора използват услугата.

“Скоростите на Starlink намаляха във всяка държава, която наблюдавахме през изминалата година”, гласи докладът на Ookla, който се основава на данни от Speedtest.net. Средните скорости на изтегляне са спаднали между пет и 54 процента за 1 година в САЩ, Канада, Обединеното кралство, Франция, Германия и Нова Зеландия.

В САЩ средната скорост на изтегляне на Starlink е спаднала от повече от 90 мегабита в секунда (Mbps) до около 62,5 Mbps, посочва PC Gamer. През същия период в Канада скоростта на изтегляне на Starlink спадна от 97,4 Mbps на 75,73 Mbps.

Това е кофти, защото може да се окаже, че всичко е един балон. Илон Мъск има космическа компания, която иска да колонизира Марс. Дали и това не е бутафория?

Интересното е, че Starlink в Пуерто Рико и Мексико в крайна сметка се оказва по-бърза отколкото в САЩ и Канада, а фиксираният широколентов интернет в последните две страни е по-бърз от сателитния интернет.

Както PC Gamer отбелязва, тези спадове в скоростта на изтегляне на Starlink идват, тъй като все повече и повече хора използват сателитната интернет компания, оглавявана от Мъск. Ето какво пишат потребителите в социалните мрежи.

“В началото работеше страхотно, но сега изобщо не е така.”

“Вече не препоръчвам Starlink на никого.”

“У Криводол интернето аа по-добАр.”

“Сак че де сме пещерняци, баце, тава не работи.”

Окей, окей, последните два си ги измислихме.

Кефи ли те?

Шантава работа! В София няма панелка под 1800 за кв. м

ВИДЕО: Денят, в който Ерлинг Холанд вкара 9 гола в един мач