in

Яко!Яко! Смех!Смех! WTFWTF

Бачкаш в моргата, за да ти върнат отнета за алкохол книжка

В Молдова има други закони, брато

Ясно е, че ние няма да се оправим, брато. Всеки ден някой загива на пътя, защото друг е преценил, че може да решава хорски съдби. Карат пияни, дрогирани, без книжки. Защото могат да си го позволят и да останат ненаказани. Ето, че в Молдова намират интересен похват да дадат втори шанс на онези, спипани зад волана след запой.

Хванаха 13-годишно дете да шофира пияно до Пловдив

Съгласно нова програма за борба с шофирането в нетрезво състояние на пияните шофьори в страната ще бъде предложен шанс да получат обратно шофьорските си книжки, ако работят известно време в морга, съобщава BG VOICE. Миене на трупове, премахване на урина и изпражнения са част от задълженията на желаещите да се възползват от този шанс

Това е т.нар. програма за превъзпитание и беше одобрена миналата година.
Шофьори, които са загубили книжките си заради шофиране в нетрезво състояние, ще могат да платят около 225 долара, за да получат достъп до тази тримесечна програма.

В рамките на програмата шофьори, наказани за сядане зад волана в нетрезво състояние, ще помагат за лечението на пострадали при пътнотранспортни произшествия, но ако през този период няма такива, ще работят с лекари в моргите. Първата подобна програма е стартирала наскоро в моргата в Кишинев и в нея са участвали шестима мъже. Те помагали на съдебния лекар при измиването на труповете преди аутопсията, но също и при други задачи – като отстраняване на урина и изпражнения от телата на починалите.

Не всички участници в тази програма обаче имали своето лесно време. Един излетял от моргата само след няколко минути работа.

„Това ме мотивира да не пия алкохол, нито капка в живота си. Не искам да ходя повече там. Това, което виждате в моргата, е истински урок”, казва един от участниците, останал в програмата. Валериу Савчук, директор на Центъра за съдебна медицина, признава, че този проект ще има огромен психологически ефект върху пияните шофьори.

Кефи ли те?

Пет забранени неща за всеки мъж

СНИМКИ: Странни хора и ситуации от Америка