in

WTFWTF

Разследват мачове, завършили 95:1 и 95:0

Двата резултата не са рекорд на континента

Първа лига наближава, брато, но колкото и да не я харесваш, трябва да се отбележи, че има и далеч по-скандални от нея. В Сиера Леоне нещата са критични, след като местната футболна асоциация започна разследване. Шефовете се усъмнили в два от мачовете от първенството, завършили с резултати от 95:1 и 95:0.

От асоциацията обявиха, че заподозрени са както играчи на двата тима, така и официални лица, свързани с въпросните срещи. В единия от съмнителните мачове “Гълф” ФК победи  “Кокима” (Ливан) с 91:1, докато в другия “Каюла Рейнджърс” печели с 95:0 срещу “Люмбенбю Юнайтед”.

Местната федерация е решена да изобличи цялата истина и обяви, че ще прилага нулева толерантност към манипулирането на мачове. Ако все пак бъдат потвърдени, двата резултата ще бъдат сред най-високите във футболната история. Те обаче остават далеч от абсолютния рекорд, поставен в друга африканска страна – Мадагаскар, през 2002 година. Тогава тимът на “Адема” спечели със 149:0 срещу “Л’Емирн”. Във въпросния мач грачите на загубилия отбор нарочно си вкарваха автогол след автогол заради несъгласие със съдийско решение.

Кефи ли те?

Секс в кола донесе на жена $5.2 млн. обезщетение от застраховател

Проблем със съобщенията в Instagram