in

WTFWTF

Авторката на „Как да убиеш съпруга си“ е призната за виновна за убийството на собствения си мъж

Писателката Нанси Крамптън Брофи бе призната за виновна за убийството на собствения си съпруг, брато. Тя го простреляла смъртоносно преди 4 години, но делото започна да се разплита едва сега. Иронията е, че Нанси е авторка на любовни романи и есе със заглавие „Как да убиеш съпруга си“. 63-годишният Даниел Брофи бил убит на 2 юни 2018 г., докато се подготвял за работа в Орегонския кулинарен институт в Югозападен Портланд. Адвокатите на Нанси Брофи обявиха, че ще обжалват.

Прокурорите по делото заявиха пред съдебните заседатели, че Крамптън е имала мотив за убийството – парични проблеми. Заради тях писателката е искала да получи сума от животозастрахователната полица на съпруга си. Авторката на „Как да убиеш съпруга си“ заяви по време на процеса, че не е имала мотив да убива съпруга си и че финансовите им проблеми до голяма степен са били решени чрез осребряване на част от пенсионните спестявания на Брофи.

Събраните доказателства показват, че Нанси притежава същата марка и модел пистолет, използван за убийството на съпруга й.  На запис от камерите за наблюдение, тя е забелязана да шофира до и от кулинарния институт. Полицията така и не намира пистолета, с който е убит Брофи. Но прокурорите твърдят, че Крамптън е сменила цевта на пистолета, използван при стрелбата, и след това я е изхвърлила.

Адвокатите на Нанси настояват, че някой друг вероятно е убил Брофи при обир и че частите от пистолета не са доказателство. Самата Крамптън свидетелства, че присъствието й в близост до кулинарното училище в деня на смъртта на съпруга й е просто съвпадение и обясни, че е паркирала в района заради ангажимент, свързан с работата по книгата й.

В „Как да убиеш съпруга си“ Крамптън Брофи подробно описва различни възможности за извършване на непроследимо убийство и варианти как да се заобиколи закона. Съдия Кристофър Рамрас изключи разказа от процеса, отбелязвайки, че е публикуван през 2011 г. Прокурорът обаче намекна, че темата на историята трябва да се има предвид. Крамптън Брофи остава в ареста. Тя е арестувана през септември 2018 г., няколко месеца след като съпругът й е застрелян. Очаква се съдията да определи наказанието й на 13 юни.

Ние не сме писали такива романи, брато, имаме “Как да оцелееш в България” и за момента успяваме. Ако искаш и ти да оцелееш, препоръчваме ти го, казват, че написаното си струва да се прочете.

Кефи ли те?

ПИТАМЕ: Какво правиш по време на работа?

Ботевград, идваме!