in

WTFWTF

Авторката на „Как да убиеш съпруга си“ е призната за виновна за убийството на собствения си мъж

Писателката Нанси Крамптън Брофи бе призната за виновна за убийството на собствения си съпруг, брато. Тя го простреляла смъртоносно преди 4 години, но делото започна да се разплита едва сега. Иронията е, че Нанси е авторка на любовни романи и есе със заглавие „Как да убиеш съпруга си“. 63-годишният Даниел Брофи бил убит на 2 юни 2018 г., докато се подготвял за работа в Орегонския кулинарен институт в Югозападен Портланд. Адвокатите на Нанси Брофи обявиха, че ще обжалват.

Прокурорите по делото заявиха пред съдебните заседатели, че Крамптън е имала мотив за убийството – парични проблеми. Заради тях писателката е искала да получи сума от животозастрахователната полица на съпруга си. Авторката на „Как да убиеш съпруга си“ заяви по време на процеса, че не е имала мотив да убива съпруга си и че финансовите им проблеми до голяма степен са били решени чрез осребряване на част от пенсионните спестявания на Брофи.

Събраните доказателства показват, че Нанси притежава същата марка и модел пистолет, използван за убийството на съпруга й.  На запис от камерите за наблюдение, тя е забелязана да шофира до и от кулинарния институт. Полицията така и не намира пистолета, с който е убит Брофи. Но прокурорите твърдят, че Крамптън е сменила цевта на пистолета, използван при стрелбата, и след това я е изхвърлила.

Адвокатите на Нанси настояват, че някой друг вероятно е убил Брофи при обир и че частите от пистолета не са доказателство. Самата Крамптън свидетелства, че присъствието й в близост до кулинарното училище в деня на смъртта на съпруга й е просто съвпадение и обясни, че е паркирала в района заради ангажимент, свързан с работата по книгата й.

В „Как да убиеш съпруга си“ Крамптън Брофи подробно описва различни възможности за извършване на непроследимо убийство и варианти как да се заобиколи закона. Съдия Кристофър Рамрас изключи разказа от процеса, отбелязвайки, че е публикуван през 2011 г. Прокурорът обаче намекна, че темата на историята трябва да се има предвид. Крамптън Брофи остава в ареста. Тя е арестувана през септември 2018 г., няколко месеца след като съпругът й е застрелян. Очаква се съдията да определи наказанието й на 13 юни.

Ние не сме писали такива романи, брато, имаме “Как да оцелееш в България” и за момента успяваме. Ако искаш и ти да оцелееш, препоръчваме ти го, казват, че написаното си струва да се прочете.

Кефи ли те?

Коментари

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook App ID not set. Please check settings

Loading…

0

ПИТАМЕ: Какво правиш по време на работа?

Ботевград, идваме!