in

ПлачаПлача

Сексуално насилие е да кажеш на мъж, че е плешив

Тежки закони на Албиона, скоро може и у нас

Живеем в интересни времена, брато, в които много внимателно и старателно трябва да подбираш думите си, а и шегите. За второто сме наясно на 200%, след като няколко пъти страдахме в социалните мрежи. Вече трябва да внимаваме не само с хората с различна сексуална ориентация, но и с тези без коса. Защото да наречеш някого плешив се оказа насилие. При това сексуално. Засега законът важи в съдът в Шефилд, Англия, но много скоро може да стане световна тенденция.

Историята

Загубата на коса е много по-разпространена сред мъжете, отколкото жените. Използването ѝ за описание на някого е форма на дискриминация. Така се обясни решението на съда във Великобритания по дело, заведено от електротехника Тони Фин срещу Джейми Кинг – мениджър във фирмата British Bung Company в Западен Йоркшир, за която Фин е работил в продължение на 24 години.

Служителят твърди, че когато е бил уволнен през май миналата година, е бил подложен на серия от обиди, включително на такива, които Фин описва като “сексуален тормоз”. Фин сподели, че Кинг го е наричал “тъп и плешив”, както и е казал, че неговият външен вид “минава всякакви граници”.

Електротехникът смята, че “плешив” е тормоз на полова основа. В крайна сметка съдиите са решили, че коментарите относно плешивостта на един мъж, направени на работното място, са също толкова неприемливи, колкото и забележки относно размера на женските гърди. The Telegraph пише, че и тримата съдии са страдали от косопад.

Решението

Ние имаме решение на този проблем. Ясно е, че е кофти да наричаш някого плешив, защото това е проблем.  А за много мъже загубата на коса може да нанесе огромен психологически удар. Можем да препоръчаме нашите приятели от Derma-Act, които имат решение на проблема. Те са специалисти в тази област и можем спокойно да ги препоръчаме, защото знаем, че ги бива. В техните клиники успешно третират проблемите на косопад чрез прилагане на една или комбинация от процедури. Предглаганите от тях услуги в областта са Мезотерапията на коса, DR. CYJ Hair Filler, което e иновативен метод за възстановяване растежа, както и  PRP (Platelet Rich Plasma). Повече за тях можеш да прочетеш на сайта им или да си запазиш час за консултация.

Кефи ли те?

За 2 дни: Българка стъпи на Еверест и Лхотце

Парад на феновете в Италия, градският съперник изпадна