in

ПлачаПлача

Сексуално насилие е да кажеш на мъж, че е плешив

Тежки закони на Албиона, скоро може и у нас

Живеем в интересни времена, брато, в които много внимателно и старателно трябва да подбираш думите си, а и шегите. За второто сме наясно на 200%, след като няколко пъти страдахме в социалните мрежи. Вече трябва да внимаваме не само с хората с различна сексуална ориентация, но и с тези без коса. Защото да наречеш някого плешив се оказа насилие. При това сексуално. Засега законът важи в съдът в Шефилд, Англия, но много скоро може да стане световна тенденция.

Историята

Загубата на коса е много по-разпространена сред мъжете, отколкото жените. Използването ѝ за описание на някого е форма на дискриминация. Така се обясни решението на съда във Великобритания по дело, заведено от електротехника Тони Фин срещу Джейми Кинг – мениджър във фирмата British Bung Company в Западен Йоркшир, за която Фин е работил в продължение на 24 години.

Служителят твърди, че когато е бил уволнен през май миналата година, е бил подложен на серия от обиди, включително на такива, които Фин описва като “сексуален тормоз”. Фин сподели, че Кинг го е наричал “тъп и плешив”, както и е казал, че неговият външен вид “минава всякакви граници”.

Електротехникът смята, че “плешив” е тормоз на полова основа. В крайна сметка съдиите са решили, че коментарите относно плешивостта на един мъж, направени на работното място, са също толкова неприемливи, колкото и забележки относно размера на женските гърди. The Telegraph пише, че и тримата съдии са страдали от косопад.

Решението

Ние имаме решение на този проблем. Ясно е, че е кофти да наричаш някого плешив, защото това е проблем.  А за много мъже загубата на коса може да нанесе огромен психологически удар. Можем да препоръчаме нашите приятели от Derma-Act, които имат решение на проблема. Те са специалисти в тази област и можем спокойно да ги препоръчаме, защото знаем, че ги бива. В техните клиники успешно третират проблемите на косопад чрез прилагане на една или комбинация от процедури. Предглаганите от тях услуги в областта са Мезотерапията на коса, DR. CYJ Hair Filler, което e иновативен метод за възстановяване растежа, както и  PRP (Platelet Rich Plasma). Повече за тях можеш да прочетеш на сайта им или да си запазиш час за консултация.

Кефи ли те?

Коментари

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook App ID not set. Please check settings

Loading…

0

За 2 дни: Българка стъпи на Еверест и Лхотце

Парад на феновете в Италия, градският съперник изпадна