in ,

Наши ученици събраха 5000 лева в помощ на бездомните животни

Фенове сме на доброто и позитивните новини, брато. Затова и творим в този наш сайт вече десетилетие. Тук сме с една такава вест в ръка. Учениците от училище „Цар Симеон Велики”, район Банкя за поредна година реализираха Великденски благотворителен базар с ръчно изработени картички и сувенири. Само за два дни малчуганите, но с големи сърца, събраха сумата от 5000 лв., която по традиция даряват на избрана от тях кауза, която чувстват особено близка.

Тази година те решиха да подкрепят дейността на „Бандата на 1500-те” – една от най-активните организации, насочени към грижата за животните в нужда. Те са убедени, че ще променят не само живота на кучетата в приютите, но и нагласата на обществото ни спрямо тях. От Бандата се грижат за спокойния живот на кучетата в няколко приюта на територията на столицата.

Организацията НЕ приема финансови дарения, за това предстои да бъдат закупени хранителни продукти, легла, консумативи и всичко необходимо за бездомните животинки от приютите в Сеславци и Долни Богров и съвсем скоро учениците лично ще ги посетят, за да дарят продуктите и да разходят кучетата там.

„Трябва да правим добро. Да помагаме на болните и бездомни животни. Когато порасна, искам да си осиновим куче от приюта, като тези, които вече два пъти идват в нашето училище, и да се грижа за него”, сподели второкласникът Ивайло Гарев.

Тази година Великденският благотворителен базар протече в два дни, като първият се проведе на територията на училището, където бяха поканени всички родители и близки на възпитаниците. На входа посетителите имаха възможност да обменят определената от тях сума за каузата в специалната валута, с която се търгуваше на базара – царкойн.

На следващия ден доброволци от училището допринесоха за цветното настроение в супермаркет Фантастико в гр. Банкя, където разположиха своя щанд и продължиха с благотворителната си инициатива. През целия ден стотици хора се спираха, за да научат повече за каузата на учениците и да ги поощрят за старанието.

В подкрепа на инициативата се включиха повече от 400 души, които си закупиха от ръчно изработените артикули от децата. Като жест към тях и направеното дарение, учениците им подаряваха специална картичка с посланието „Благодарим, че подкрепихте нашата кауза”.

„Бях сигурна в успеха на благотворителния базар, но както ръководството, така и самите възпитаници бяхме изумени колко много хора ги подкрепиха и отделиха от времето и средствата си, за да подпомогнат каузата им”, сподели д-р Росица Врабевска, основател на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” и допълни: „Това още повече ги мотивира да планират следващите благотворителни събития, които училището ще им помогне да организират.”

Кефи ли те?

Двe големи дербита по телевизията във вторник

Защо Джулия Робъртс вече 20 години не се снима в романтични комедии?