in ,

Мач по 100 минути? Даваме още абсурдни идеи на ФИФА как да скапе футбола

ФИФА обсъжда вариант, в който мачове да продължават по 100 минути, а не по 90. Това може да се случи още на Световното първенство по в Катар. Причината за удължаването на игровото време е заради комплицираното време на игра, което общо е около 60 минути. В действителност там се опитват да скапат всячески футбола. Мондиал в Катар през зимата, ВАР, нов формат на Шампионска лига, турнир за бедни…

Ние от Brato.bg имаме още идеи, които ще подарим на Джани Инфантино. Тая фамилия много му тича. Ние си имаме Боби Инфантино, деа. Ако се чудят как да ни откажат от футбола, ето още няколко потенциални нови правила.

Жена в мъжки отбор

Видимо е, че женският футбол напредва. Не е далеч времето, когато някой ще предложи да има смесени отбори. На моменти, докато гледаме националите ни по футбол, си мислим, че това вече се е случило. Засега грешката е в нас. И все пак предпочитаме от нас да тръгне тази идея. Предлагаме във всеки отбор да вкарват по една футболистка, която трябва да играе поне едно полувреме. Много скоро ще се скапе обстановката в целия отбор, защото ще има ревност, скандали, изневери…

Само БГ съдии

Друго правило, с което могат да убият кефа от футбола, е ФИФА да задължи всички мачове на големите форуми да се свирят от български съдии. Малии, Кабаков е ок. Останалите са леш. Ще свирят фал на всяка крачка, ще накъсат мачовете до безобразие, за да им е по-спокойно. Ще си четат правилата за ВАР така, както го правят на мачовете на “Лудогорец”. Можем да продължаваме и още, ама няма сми.

Лечков отговорник за екипите

Предлагаме на ФИФА да назначи Йордан Лечков на отговорен пост. Той ще отговаря за екипите на всички национални отбори, участващи на големи форуми. Не само ще решава дали стават или не, а и ще избира по 3 любими негови цвята, които задължително трябва да бъдат преплетени в шарка на тениските. Така, например, Англия ще играе с жълто, оранжево и циклама, а Франция ще смени синьото с люляково, луминисцентно жълто и тревно зелено. Топа!

Всеки може да пази

Друго интересно правило, което предлагаме, е да се пази на типа “кой завари”. Няма да има специално обособени вратари, всеки ще има право да играе с ръце в наказателното поле на своя тим. Това ще направи играта по-непредвидима.

Бира вместо вода

Тук вече сме сериозни. Гледаме, че напоследък играчите консумират някакви сокчета по време на мачовете, пълни с витамини и минерали. Налитат и на вода, което не е много реалистично на фона на това, което обичат да надигат футболистите. Предлагаме водата да бъде сменена с бира. Всеки играч ще има право да пие само пиво по време на срещите, както и на полувремето. При смяна ще му бъде давана халба, която пред камерите ще излочва на екс. ФИФА, записвате ли си?

Ако това ти се струва абсурдно, то ние имаме нова книга “Как да оцелееш в България”. Там сме далеч по-абсурдни. Можеш да я поръчаш от “Сиела”. 

Кефи ли те?

Брато общество 2 набира все по-голяма сила

Новата диета на Марк Уолбърг за ролята в “Отец Стю”