in , ,

Яко!Яко!

“Как да оцелееш в България” – новата книга на Brato.bg

България е единствена и неповторима: тук сме мъже само зад волана и хора само по празниците. Тук го караме по собствени правила, понеже всеки е някой или роднина на когото трябва. Тук изкарваме 1200 лева заплата, а харчим по 2000. Пари нямаме, но ходим в Дубай. Тук сме силни на маса, шампиони по ядене и пиене, обаче когато е нужно да действаме, казваме тихичко: „После” или… „Давай ти”. Тук хвърляме фаса през прозореца на колата, след което споделяме с възхищение колко е чисто в чужбина. На работа говорим за почивка, на почивка – за работа. Пред приятелите одумваме комшията, пред комшията – приятелите. Казваме „Обичам те” вместо „Извинявай”. И „Аре, бе”, когато трябва да се извиним. Тук оценяваме успелите, когато умрат, а чак когато ние умираме, оценяваме обичта на онези, които са успели да ни изтърпят приживе. Едно е сигурно – в България не се живее лесно, но пък не можем да се оплачем, въпреки че го правим всекидневно.

Оцеляването в България не е шега работа. Затова трябва да си подготвен добре. Тук се намесваме ние от Brato.bg. Точно 5 години, след като хвърлихме в шок литературните критици с “Наръчникът на едно брато”, сме готови в стил Беър Грилс да дадем ценни съвети за оцеляване по нашите географски ширини. Гордеем се, че можем гласно да заявим, че написахме втора книга, озаглавена “Как да оцелееш в България”. И да твориш не е шега работа. Факт е, че го направихме с кеф заради едничкото желание да оставим нещо след себе си. Сериозно рамо удариха “Сиела”, а също и Неда Малчева, която стои зад редицата илюстрации между двете корици.

Трябва да си наясно, че нашата скромна книга ще те отведе на познати и не чак толкова познати места. От Люлин, през Враца, до гостуване в чуждо село – все локации, криещи своите рискове.  Тази книга е отражение на нашата маса в кръчмата, наречена Живот. Същата онази маса, отрупана с празни и мазни чинии с остатъци, където топим мекия залък хляб, направен от имитиращи продукти. Такива имитиращи продукти имаме не само в хляба, имаме ги и в политиката, и в спорта, и в шоубизнеса, и във входа на блока. Но се залъгваме, че има хляб и в тях. А то – само имитация. Чети, посмей се и се убеди за пореден път, че сме велик народ. Народ, който оцелява напук на всичко. Народ, който не може да бъде имитиран, защото просто е… лимитиран.

От днес, 26 март, можеш да направиш предварителна поръчка през сайта на “Сиела” с 20% намаление. А много скоро “Как да оцелееш в България” ще стои гордо по стилажите на книжарница “Сиела”. Готви се и за събитие, на което ще държим чаши в ръка.

ЛИНК ЗА ПОРЪЧКА!

Кефи ли те?

Кой заслужава да е голът на месеца в Англия? (ВИДЕО)

Северна Македония накара малките да мечтаят