in ,

Русия остана без McDonald’s, Coca-Cola, Starbucks и Heineken

Поредните гиганти се оттеглят от Русия, брато, в знак на протест с войната в Украйна. Москва търпи тежки санкции, а към тях се присъединиха компаниите McDonald’s Corp., Coca-Cola Co. и Starbucks Corp, а също и  Heineken. Всички те се присъединяват към досегашните фирми, които обявиха, че временно спират дейността си в Русия.

Виж още: Apple, BMW, DHL: Какви санкции и решения взеха големите компании срещу Русия

Емблематичните американски марки, възприемани по света като лице на американския капитализъм, по този начин се присъединиха към стотици други световни компании, които спряха работа в Русия от началото на войната. PepsiCo Inc. заяви, че ще преустанови продажбите на безалкохолни напитки в Русия, но ще продължи да продава стоки от първа необходимост като мляко и детски храни, четем на bloombergtv.bg.

След дни на критики в социалните медии компаниите с по-голям или по-утвърден бизнес в Русия започват да отстъпват, тъй като броят на жертвите в Украйна се увеличава, а милиони бежанци бягат. Стъпките на отдръпване от Русия ще изолират още повече държавата със 144 млн. души население, която е 11-ата по големина икономика в света.

Оттеглянето на някои компании улеснява останалите, предвид взаимосвързаните вериги за доставки, казва Джийн Грабовски, партньор в комуникационната компания KGlobal. Coca-Cola, например, е доставчик на McDonald’s, така че действията на McDonald’s я лишават от основен клиент в страната.

Heineken спря производството и продажбата на собствена марка бира в Русия и ще оцени бъдещето на бизнеса си там. Компанията, която преди това спря всички нови инвестиции в Русия, както и износа от други марки в групата, заяви, че незабавно ще спре производството, рекламата и продажбата на марката Heineken в Русия.

Кефи ли те?

Празникът мина, време е за шеги на тема 8 март

Прасе изкара над 25 000 долара от рисуване (ВИДЕО)