in ,

Кмет поощрява необвързани служители с бонуси за срещи на Свети Валентин

Свети Валентин е зад ъгъла, брато. Дали там те чака гадже? Донякъде зависи от теб. Пиши на мацката или момчето, което харесваш. Животът е кратък, срамът – временен. Във Филипините хората дори получават бонуси, ако излязат на среща на 14-и февруари. Тоа ве благодарение на кмета на град Хосе Абад Сантос, предложил финансов стимул на неженени служители на местната власт, за да ги насърчи да отидат на срещи на Свети Валентин, предаде ДПА. Служителите на местните власти в Хосе Абад Сантос, който се намира на 1100 км на юг от Манила, ще получат и право да си вземат отпуск на празника на влюбените, след като имат доказателство, че имат среща, заяви кметът Джейсън Джон Джойс.

Той добави, че инициативата няма да бъде субсидирана с обществени средства. Вместо това той ще плати от джоба си бонуса от 2000 песо (40 долара). Това е ниска цена “за щастието на онези, които са все още необвързани”.

Джойс обяви предложението си за първи път на 8 февруари, с пост във Фейсбук, в който попита “имате ли вече среща за 14 февруари?” Тези, които искат да получат отпуска и бонус, трябва да покажат доказателство, че имат среща на 14 февруари, като представят скрийншотове на послания в социални медии или смс-и. Освен това при връщането си на работа на 15 февруари трябва да покажат снимки от самата среща, или да върнат бонуса, добавя кметът в поста си. Срещите не трябва да са с хора, с които вече имат връзка или за които са женени, е последното условие на кмета Джойс.

“Получавам много съобщения за това, но още не съм получил доказателствата им”, заяви Джойс. “Смешното е, че дори жители на други места от цялата страна искат да се включат”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brato.BG (@brato.bg)

Кефи ли те?

Първите футболни прогнози на Brato.bg за 2022 година

Камата за Трифон Иванов: Героите като теб са вечни!