in ,

Култовият съдия от Африка: Бог ме призова да свиря по-рано края на мача

Джани Сиказуе от Замбия e велик човек, брато. Той ръководи мача от турнира за Купата на африканските нации между Тунис и Мали. Прочу се, въпреки че нито е отсъждал дузпа, нито е давал червен картон. Настани се удобно в медийното пространство, след като даде два пъти край срещата от груповата фаза преди да е изтекло редовното време – първият път в 85-ата минута, а след това и някъде около 89-ата. За всичко обаче си има причина, а реферът разказа подробно какво точно се е случило в онзи топъл януарски ден в Камерун.

„Този ден беше много горещо, а влажността беше някъде около 85%-  След загрявката започнах да усещам, че не се чувствам добре. Дори след като пих вода, за да се освежа, сякаш не бях направил нищо“.

„След като свърши първото полувреме се отправихме към съблекалните. Там легнахме и вдигнахме краката си, за да се отпуснем. Пих малко вода и сок. През второто полувреме не приличах на човек, който е свеж. Не чувах нищо – много странна ситуация. На  следващия ден ме откараха в болница“, каза още той.

„Бях много близо до това, да се върна в Замбия в ковчег. Хората отправяха негативни коментари за мен и как се справих с мача. Беше много горещо. Искам да знаете кой ме накара да свиря мача по-рано. Смятам, че беше Бог“.

Кефи ли те?

Айфонът вече разпознава и лица с маска

Луната ще се стовари върху нас още на 2 февруари (ВИДЕО)