in ,

Смразяващият “Писък” оглася кината от 14 януари (ВИДЕО)

Искате ли да поиграем? На 14 януари хорър иконата Гоустфейс се завръща на голям екран с Писък – дългоочакваната нова част от едноименната, емблематична поредица, която пренаписа правилата на слашър жанра и завинаги промени облика на съвременния хорър. Филмът продължава историята на Сидни Прескот, но същевременно отваря поредицата и за новото поколение, което за първи път ще попадне в под ножа на иконичния Гоустфейс.

В специално видео зад кулисите изпълнителният продуцент Кевин Уилямсън, който наравно с легендарния жанров режисьор Уес Крейвън, е един от създателите на франчайза, споделя защо сега е най-точният момент за възраждането на Писък. Сценарият на филма е „наистина специален“ и по изключително оригинален и страховит начин свързва историята и добре познатите иконични образи с новите герои в Уудсбъро.

Във видеото към Уилямсън се присъединяват и звездите на поредицата Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет, които заедно с част от новите актьорски попълнения разкриват допълнителни подробности за завръщането на Гоустфейс. Всички са единодушни, Писък предлага много нови и свежи елементи в перфектна комбинация с всичко, което направи първия филм толкова специален и обичан – вълнуваща история, мистерия, ужаси, сатира, мета коментар на жанра и редица попкултури препратки. Писък със сигурност ще шокира зрителите и ще ги държи в напрежение до последния момент, защото крие множество изненади, които хората не очакват.

Видео зад кадър „Завръщането на Гоустфейс“:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=_Z0x-X0pvJA[/embed]

 За филма:

25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. Ветераните от няколко сблъсъка с различни проявления на безмилостния Гоустфейс Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно – правилата на играта за оцеляване са вече други…

Режисьори на Писък са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет (Докато смъртта ни раздели), по сценарий на Джеймс Вандербилт (Зодиак, Невероятният Спайдър-мен) и Гай Бизик (Докато смъртта ни раздели, Castle Rock). Оригиналният сценарист на поредицата Кевин Уилямсън (Знам какво направи миналото лято, Факултетът) се завръща като изпълнителен продуцент. В ролите на Сидни, Гейл и Дюи отново влизат звездите Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет, а към тях се присъединяват Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега, Дилън Минет и др.

Ужасът се завръща с Писък от 14 януари само в кината и 4DX.

Кефи ли те?

Д-р Битолска: Сред мъжете се разбива стереотипът, че естетиката е само за жени

Велико: Кръстиха новородено на Гризман и Мбапе