in ,

8 неща, които да направиш преди Нова година

Съществуват много материали на подобна тематика, брато. Няма да се лъжем, а и няма смисъл. И все пак и ние искаме да дадем някой съвет, щото от няколко дни насам наши роднини само това правят. Писнало ни е да ни дават акъл, май е време ние да дадем. Не че имаме, де, но сме си наши и е редно да си кажем, каквото ни е на сърце. Ще бъдем кратки, че има още сарми за дояждане.

Покани приятели

Дните между Коледа и Нова година са идеални за социални контакти. Покани хора у вас. Цяла година си бачкал от дивана, не помниш от кога не си ходил на дискотека, а нови запознанства като цяло нямаш. Покани стар приятел/и, сготви им нещо или просто дояжте останалото в хладилника. Не можеш да започнеш новата година с развалена храна. Освен това гостите ще напазаруват или донесат все нещо и накрая може да ти остане за 31-и декември, което си е пестене на средства.

Оправи си работното място

Ако все още работиш в офис или отвреме-навреме се вясваш там, най-добре в последните дни от 2021 година се отбий, за да си го оправиш. Почни новата година начисто. Не се знае и какво ще намериш на него, ние така събрахме 2.70 лева и си купихме половинка олио. Глезим си се!

Върни стар борч

Това е крайна мярка, но е по-добре от това да влезеш в 2022 със заеми. Поне част от тях изчисти, деа. Не бързите кредити, на тях им тегли една майна. Със сигурност висиш на някой авер. Може да са 10 лева, но няма да ти тежат на съвестта, ако изобщо имаш такава.

Догледай си сериала

Ако и ти като нас имаш започнат и недовършен филм или сериал, то сега е моментът за него. Догледай си го на спокойствие, няма какво да го отлагаш. Излизат нови и нови, а списъкът се увеличава.

Набележи книги за 2022

Четеш ли? Ако не го правиш, започни. Няма да съжаляваш. Набележи си заглавия за 2022-а. Направи си регистрация в Goodreads, където можеш да си поставиш цел за книги, които да прочетеш през новата година. Започни с нещо реалистично – например 2. Пак ще ти е рекорд. Едната може да е наша, 2022 година крие своите изненади.

Върни амбалаж

Сигурни сме, че имаш по 10-15 празни бутилки от бира. Върни ги и с парите си купи пълни. По-малко, но пък пълни. С храната от гостите, които си имал, ще сглобиш прилично меню за Нова година. Спестените пари ти знаеш най-добре какво да правиш, може именно с тях да върнеш борч. Виж как се навръзват нещата.

Яж плодове

Межку Коледа и Нова година не е лошо да хапнеш някой друг плод. Натискал си са мръвка, вино, сарми, питка, тялото ти е уморено от тежки гозби. Изненадай го, дай му парче плод, защото на 31-и декември ще ядеш и пиеш поне 10 часа без спиране. Здравето ти ни е важно, защото читателите ни са кът – като феновете на “Славия”.

Вземи си животно от улицата

Пишем тази статия и гледаме как нашата котка, прибрана от улицата, се блъска бясно в мебелите и лае. Защо лае? Защото е с психични отклонения. Кой знае какво е прежиявала във времето, когато е била бездомна. Но пък това си има своя чар, сладко е и можеш да й направиш профил в социалните мрежи, за да й се радват и другите. Освен това ще направиш едно добро дело в края на една тегава година. Няма да сгрешиш.

Кефи ли те?

Най-богатият футболист си намери отбор, където да рита

Ето какво ти пожелаваме за Новата 2022 година