in ,

Смъртна присъда за мъж, внесъл Squid Game в Северна Корея

Squid Game се оказа наистина убийствен сериал, брато. В това се убеди севернокореец, решил да внесе нелегално поредицата на Netflix. Той е осъден на смърт, съобщава “Радио свободна Азия“, цитирно и от Btv.bg. Според американски източници, киноманът внесъл сериала на флашки от Китай, след което го продал на ученици. Така властите разбрали за случая.

Виж още: Защо да гледаш сериала Squid Game

Мъжът е заплашен от смърт чрез разстрел. Последици има и за учениците – един от тях, който е купил флашка със сериала, получил доживотен затвор. Други шестима са осъдени на пет години тежък труд. Учителите им и училищната администрация са уволнени и ги грози изгнание и работа в минни комплекси.

През декември 2020 г. в Северна Корея беше приет специален закон, който забранява вносът и разпространението на културни материали като филми, театрални пиеси, музика и книги от други държави. Документът е насочен поспециално към материали от Южна Корея и Съединените щати.

Squid Game е сериозен източник на гняв от страна на севернокорейската диктатура. Сериалът е определян от властите като „пример за тъжната консуматорска реалност на Южна Корея“. „Нетфликс“ не е достъпен в Китай, но копия на Squid Game се теглят от пиратски уебсайтове из цялата страна. От стрийминг гиганта все още няма коментар.

Кефи ли те?

Продават коледни играчки за елха с алкохол

Кобрата замахна на Мир по време на представянето им (ВИДЕО)