in

Защо да гледаш корейския сериал Squid Game, брато?

По принцип сме фенове на сръбската скара, българската музика и американското кино, което ни разочарова в последните години. Казваме ти това, за да не ни помислиш за някакви изкелефинчени пичове, дето са почнали да гледат азиатски филми. Наканихме се тия дни на сериала на Нетфликс Squid Game, Игри на калмари. Изчакахме да спрат да ни го препоръчват некви хора и тогава го почнахме.

Сериалчето си става, брато. Нема кво да се лъжем. То е за изборите, които правим в живота, за шибаните кървави пари, които понякога на всяка цена искаме да вземем. Подейства ни опомнящо. Отрезвяващо. Не е никак яко да преследваме сляпо хартийките, не е изобщо гот да ставаме роби на някакви платежни средства.

Историята разказва за едно брато, което не се предава, макар че е до стената през цялото време. Стиска зъби, макар да е разклатен.

Сериалът има обрати, има интрига, има кръв, не е само тъпотия. Има дълбочина на някои образи. Кофтито е езикът. Странно говорят, странно се държат. Все пак доста е попинат сценарият, има моменти, които те държат в напрежение и искаш още и още.

Епизодите са 9, можеше повече.

Гарантираме ти, че е различно от всичко друго, което си гледал. Обогатявай сетивата си и съзнанието, не всичко е само Скалата и римейки на старите филми, понеже не могат да измислят по-добро.

Действай! Не мислим, че ще съжаляваш!

Кефи ли те?

Български кючек вдъхнови Кеба (ВИДЕО)

ПИТАМЕ: За какво най-много ти се кара Цецка?