Какво се случи със затворената ни група „Брато общество“?

Какво се случи със затворената ни група „Брато общество“?

Две теми мъчат българина тази сутрин – какво ще правят със зелените сертификати и какво се случи със затворената група „Брато общество“. За първото ще говорим в друг момент. Тук сме, за да разясним случая с нашата група във Фейсбук, която вече втори ден функционира като БФС – никаква я няма.

Редица наши читатели ни питаха разтревожени на лично съобщение в социалните мрежи под шапката на Марк Зукърбърг. Истината е, че към момента групата е блокирана. Направи го фейсбук след серия нарушения на членовете й. Нещо, за което предупреждавахме през последните годин, но уви, по-важно бе да видим поредната гола Цецка или да прочетем хейтърски коментар, изпълнен с все забранени теми  като раса и полова ориентация. Нямаме нищо против последното, нито за Цецките и ние това обичаме, но от 2018 година насам сме наясно, че това не е по вкуса на Марк Зукърърг. Именно тогава ни затри страница с над 200 хиляди верни приятели. Направи го с лека ръка, а ФБ не пожела да комуникира с нас и да ни изслуша. Да се думкат отзад.

Напълно вероятно е сега същата съдба да сполети и „Брато общество“. Какво да правим? Да създаваме ли нова група? Вероятно и с нея ще се случи същото. Но пък знаем, че голяма част от вас си правеше кефа в нея и намираше повод да се усмихне поне веднъж в този изпълнен с напрежение живот. Ще го мислим, пиши ни, ако искаш да направим нова група. Първо чакаме решението за тази, де!