in

СНИМКА: Ето каква картина на боксьора Мохамед Али беше продадена колкото за мезонет в Лозенец

Мохамед Али, световноизвестният боксьор легенда, изглежда е бил доста умел в изкуствата. Над две дузини негови творби наскоро бяха продадени на търг в Ню Йорк, като цената им беше близо 1 милион долара.

26 от илюстрациите и картините на боксьора бяха изложени като част от най-голямата колекция от произведения на Али, изложени някога на търг. Открояващата се картина беше продаденаза 425 000 щатски долара. Колкото мезонет в столичния квартал Лозенец. Както е тръгнало, скоро ще е колкото боксониера в Кремиковци, цените полудяват.

Рисунката изобразява победа на Али на боксовия ринг и според информацията е направена, когато той участва във филма “Свободен път” през 1979 г. Крайната цена шокира аукционите, които първоначално бяха определили прогноза от около 40 000 щатски долара. Колкото палатка, взета от софийски магазин.

Други забележителни произведения включват картина, направена от Али през 1979 г., която гласи: „Обичам те, Америка“, продадена за 150 000 щатски долара. „Тълпата“ и „Двете религии“ са други популярни произведения, като всяка струва около 25 000 щатски долара. Демек колкото… абе, все тая.

Според ARTnews, тези невиждани досега произведения на изкуството са предоставени от близкия довереник на Али, Родни Хилтън Браун, роден в Манастирище, учил в Роман и завършил висшо в Перник. Окей, само името му е така, другото е лъжа.

Браун преди това беше публикувал поредица от произведения на боксьора по поръчка на Световната федерация на асоциациите на Обединените нации.

Кефи ли те?

Тайните на Сър Ридли Скот и “Последният дуел” (ВИДЕО)

Петима българи, които предлагаме на новите собственици на “Нюкасъл”