Петима българи, които предлагаме на новите собственици на “Нюкасъл”

Петима българи, които предлагаме на новите собственици на “Нюкасъл”

Темата на седмицата във футбола са новите собственици на “Нюкасъл”, брато. Имат 10 пъти повече възможности от тази на “Ман Сити”. “Свраките”, които през последните години агонизират както с Майк Ашли, така и с мениджъра Стив Брус, сега са с нови собственици – инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. С две думи това автоматично ги превръща в клуба с най-богатите шефове. Но трбява да си го кажем честно – настоящият им отбор не струва. Нужни са спешни подобрения, защото сезонът не върви, а джордитата вече мечтаят на дебело, както се казва. Замислихме се с какво можем да бъдем полезни на новите шефове в “Нюкасъл”? Що пък да не им дадем списък с родни играчи и треньори, с които могат да закрепят положението, докато се ориентират в обстановката. Ето го и него:

Ясен Петров

Сега е селекционер на България, но утре може да е безработен, защото публично застана зад Боби Михайлов. Няма как да е и по друг начин, защото там са много омешани нещата, но това няма значение. Защо Ясен? Той има богат опит като клубен треньор. Бе в Китай, бе в България, после пак беше в Китай. Беше и в Германия, но там в качеството на общ работник. И това няма такова значение. Важното е, че г-н Петров дяни на уиски, а това в Англия се тачи много. Може и да не ляга, а със сигурност може да надпие цялата агитка на “Нюкасъл”, а там са много, ама много корави копелета. И с това ще спечели сърцата им още преди дебюта. После вече е лесно! Пусни видеото по-горе със звук!

Боби Манекена

Никой не е казал, че трябва да са само футболисти, но нещо ни подсказва, че Боби е ритал топчето преди години. Смисъл изглежда тъпо е и се облича селски. Но може би сме малко хард. Сега Боби ще има друга работа в “Нюкасъл”. Той така или иначе е свикнал да живее зад граница, защото с “пилинцито” са в Монте Карло. Боби ще отговаря за превозването на новите попълнения, все пак неговата услуга във Франция е именно ВИП трансфери. Не може да не знаеш тази светска новина… Може да бъде ползван и като моден гуру, но тези, които ще се допитват до него, ще е само за новата колекция на Филип Плейн. Той само такова носи.

Мони Славчев

Подарява се, спешно при това! По-добрата версия на Мартин Райнов. “Нюкасъл” е поредният отбор, на който халфът е добре да бъде предложен. Може пък новите араби да не разбират от футбол…

Билал Бари

Добре де, не е българин, но вече си е наше момче. Има същата реализаторска способност като БГ национал. А и живя 6 месеца в Монтана, а това е напълно достатъчно, за да се калиш по нашенски. Сега играе в “Левски”. За 27 мача има точно 0 гула. Трудно можем да излъжем и “Гримзби”, камо ли “Нюкасъл”, но се опитваме да го пробутаме, за да помогнем на “сините”. Те имат нужда от пари, а “свраките” от нови попълнения. Бари може да е ялов като ръждясал бръснарски нож, но пък има визитка – роден е в Мароко и е бил в школата на “Ланс”, а Франция знае как да създава футболисти. Точно този не е един от тях, но все пак…

Божинката

Последно, макар и леко очаквано. Къде без Божинката? Той е на всяко гърне – мерудия, затова го пишем и тук. Никой не го интересува, но той казва, че открито подкрепя Бобито Михайлов. Защо? Едва ли защото е пръв авер с Ники М. Евала, Валерко. Топ нападател е, нищо, че вече трета седмица кара проби в “Славия”. Става за анализатор в Sky Sports, може да бъде и скаут на “Нюкасъл”.  Така и не е научил английски език, тъкмо този престой на Острова ще му помогне. Ако му дадат виза. Ако не му дадат, да става шофьор там, че има нужда заради паническата криза с горивото. На “свраките” им трябва лидер. Лидер с акъл, с визия, с много акъл, лидер с умения да премисля за секунди и да казва най-правилното, най-разбираемото и най-точното нещо. Такива спортисти са злато. Валери Божинов е платинен в тва отношение.