in

Eдин по-различен 15 септември

15 септември винаги ще го свързваме с напрежение, брато. Ризката трябва да е чиста и изгладена, прическата възпитана и сресана на път. Цветото в ръката трябва да е свежо, а държанието – прилично. Стъпваш в двора, където цари хаос, още по-голямо напрежение и знаеш, че това е само началото на поредната луда година в класната стая.

Не навсякъде е така. Артисти на кокили, клоун, жонгльор, музика, пъстра украса и много изненади зарадваха ученици, родители и гости на първия учебен ден на Частно училище „Цар Симеон Велики”.

Тази година 15 септември бе не просто обикновен старт на новата учебна година, а събитие, по-цветно от всякога и тематично преминало под формата на панаир. В официалната част на празничната програма в столичното училище се включи Гвардейският представителен духов оркестър, който повдигна патриотичния дух на учениците и всички присъстващи.

 „Образованието е наша мисия и ще продължаваме да правим така, че възпитаниците ни да получават най-доброто такова. Ние не спираме да се вслушваме в нуждите на нашите ученици и този цветен празник е вдъхновен от тях. Пожелаваме си тази учебна година да бъде още по-интересна, вълнуваща и успешна”, сподели основателят на Частно училище „Цар Симеон Велики” д-р Росица Врабевска в приветстващата си реч.

След края на официалната част, първият по рода си в България училищен панаир започна. Тематична украса, щандове с разнообразни лакомства, декор за снимки, дъска на мечтите и подаръци заредиха с много усмивки и положителни емоции всички присъстващи. Учениците се насладиха на клоунада и на забавните изпълнения на аниматор, а с помощта на професионален художник всяко дете можеше да избере картинка, с която да се украси.

Нетрадиционното откриване на учебната година е част от философията на екипа на Частно училище „Цар Симеон Велики”, която учителският и ръководен екип на образователната структура от години предават на своите ученици, а именно да не спират да се стремят към нови върхове, да откриват нови светове и да търсят нестандартни решения на практическите проблеми. Целта на програмата на училището е постигането на баланс между родолюбието и предприемчивостта, традицията и новаторството като фактори за успеваемост и инвестиция в самите себе си, страната и средата, в която живеем и се развиваме.

Една такава инвестиция бе и подаръкът на Частно училище „Цар Симеон Велики” към жителите на Банкя под формата на „Табела на ценностите”. Креативната инсталация, наскоро поставена до детската площадка в централния парк на града има за цел не само да краси парка, но и с позитивни и цветни послания да напомни на родителите и децата едни от най-важните общочовешки правила и ценности в живота, както и думите, които ежедневно трябва да си повтаряме. Събитието се проведе при спазване на противоепидемичните мерки, а учениците посетиха панаира на групи.

Кефи ли те?

Съветите на Брато! Как да накараш твоята Цецка да се чувства уверена и желана

30 години по-късно: Правят римейк на филма “Бодиград”