in

Влогърка на съд за неприлични снимки

Ако сега влезеш в Инстаграм, брато, вероятно до 30 секунди ще попаднеш на снимка на Цецка в оскъдно облекло и мръснишко поведение. Няма лошо, въпреки че на моменти ни идва в повече, а мацките вече ни се струват еднакви – и като поведение, и като визия. Но има места, където подобни кадри са забранени. Не у нас, разбира се. В Турция блогърка ще бъде съдена за публикуване на снимки от еротичния музей в Амстердам.  Мерв Таскин написа в блога си, че е била призована на съдебно заседание, което ще се проведе в едно от съдилищата в Истанбул на 26 октомври 2021 г. Момичето е обвинено, че разпространява неприлично съдържание в мрежата, което според турското законодателство се наказва с голяма глоба или лишаване от свобода до 3 години. У нас някои кифли няма да излязат от затвора цял живот за подобна дейност.

Блогърката е добре позната в родината си и повече от 570 хиляди потребители са се абонирали за нейния акаунт. Неприятната история на Мерв започна през януари 2020 г., когато бе на почивка с приятели в Амстердам. Момичето посети забележителностите на холандската столица, популярни сред туристите.
“Посетих Taskin и Музея на секса, където подобно на много други гости направих няколко забавни снимки за Instagram и Twitter”, признава по-късно тя. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Merve Taşkın (@tasskinmerve)

По-късно тя получи подкрепа от директора на музея Моника ван Марл, изпратила писмо до Марв.„Съжалявам да чуя за случилото се с вас. Нашият музей е създаден, за да учи хора от цял ​​свят за историята на секса. Ние ви се възхищаваме, че изразихте себе си и публикувахте такива снимки.”

За изненада на блогъра, няколко месеца след завръщането си в Турция, полицията нахлу в апартамента й в Истанбул. Органите на реда арестуваха я задържаха в полицейския участък за няколко часа, разпитвайки за нейните дейности.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Merve Taşkın (@tasskinmerve)

Историята на турската блогърка изглежда абсурдна, но местният Наказателен кодекс всъщност има член 226, който регламентира публикуването на неприлично съдържание в медиите и в интернет. Затова гражданите на страната трябва да бъдат много внимателни, когато качват снимки и видеоклипове, дори и с минимални сексуални нюанси.

Колкото и да е странно, но няма ясно определение за това, което е неприлично в турското законодателство. Това позволява на съдиите, по тяхна преценка, да решат колко голяма е вината на подсъдимия. Снимки и рисунки от еротичния жанр в Турция са разрешени само под формата на произведения на изкуството или като илюстрации за научни книги.

Кефи ли те?

Рецепта за шампиони: Омлетът на едно брато

Боби Манекена и Нина от Сен Трупе: Не всеки може да си го позволи (ВИДЕО)