in

Един от най-големите таланти в рапа, който беше застрелян на 20-годишна възраст

Ако не си чувал за Поп Смоук, брато, назад си с хип-хоп музиката. Тва момче беше надеждата на американците за нов тотален световен пробив, говорим за човек, който можеше да е от ранга на 50 cent, DMX, Еминем, а можеше и да е още по-известен от тях и още по-успял. Кой знае!?

Само че го убиха на 20-годишна възраст, за да замлъкне завинаги с неговия уникален глас.

Ето историята на рапъра.

Истинското име на Pop Smoke е Башар Джаксън, роден е 99-та година, умира на 19 февруари 2020 г. Музикалната му кариера започва през 2018 г. Така и не издава албум приживе, което е мега жалко. Дебютният му албум “Shoot for the Stars, Aim for the Moon” заема върха на Billboard 200, но той не може да се зарадва, щото не е сред нас вече.

Рапърът е роден на 20 юли 1999 в Бруклин, Ню Йорк. Баща му е от Панама, майка му е от Ямайка. Имал е кофти детство, как да оцелееш в Бруклин, братче, ако немаш кофти детство?

Изключен от даскало за носене на пистолет, две години е под домашен арест заради притежание на оръжие малко след това. Казва, че през тва време е чел много книги, което също му е помогнало в рап кариерата.

Интересно е, че е щял да стане и баскетболист, печели стипендия за подготвително училище във Филаделфия, където да го направят баскетболист, само че минава на медицински тестове и му откриват сърдечен шум.


Артистичното му име Pop Smoke е комбинация от Poppa (прякор, даден му от баба му в Панама) и Smoke (част от прякор, даден му от приятели от детството). За гласа му го открехва леля му. Казва му един ден, че има глас, който въздейства на хората. Подхвърлила му, че може да е директор на училище, децата щели да го слушат. Станал обаче рапът и го слушат по цял свят.

Убит е по време на грабеж в дома му в Лос Анджелис. Двама маскирани нахлули в къщата около 4:30 ч. сутринта. Заподозрените откриват огън по Поп Смоук, след което бягат и го оставят в критично състояние. Рапърът е транспортиран до медицински център в Западен Холивуд, където лекарите констатирали смъртта му.

Кефи ли те?

Турнето на Рони Ромеро и Intelligent Music Project финишира в Пловдив

30 неща, които да направиш до края на лятото