Така, нема да ядеш зрънчо и солети, когато пиеш бира, брато. Би било много тъпо да натискаш на такива гадни въглехидрати, които не ти носят нищо. Освен запек, разбира се. Искаме да ти кажем, че най-якото мезе на света е свинското с лук. Внимавай обаче в жегите с него, за да не предобриш и да не обърнеш очите.
Как да си направиш най-великото мезе СВИНСКИ МРЪВКИ С ЛУК?
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свински бут – 800 г
олио – 2 с.л.
сол – 2 щипки
черен пипер – 2 щипки, млян
лук – 2 големи глави
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото от свински бут на малки парченца и ги сипваме в купа. Добавяме силта, олиото и черния пипер, разбъркваме и покриваме с фолио.
Поливаме дъното на тавата с олио и сипваме половината от мръвките.
Готвим според температурата, указана за месни изделия около 20 минути, като от време на време разбъркваме.
Отгоре разпределяме едната глава лук, предварително нарязана на едро, и продължаваме да готвим още 15 минути, като отново периодично разбъркваме свинските хапки.
Повтаряме процедурата и с останалото месо.
Наздраве!