in

Eвакуират затвор заради нашествие на мишки

Внимавай какво си пожелаваш, брато. Затворници в щата Нов Южен Уелс напускат зандана, но сама, за да бъдат преместени. Причина за нетипичния трансфер е нашествие на полски мишки, принудило австралийските власти да започнат евакуация на стотици престъпници. Гризачите са причинили щети по таваните, прегризали са и част от кабелите.

“Здравето, безопасността и благосъстоянието на персонала и задържаните са наш основен приоритет, затова е важно да се действа възможно най-бързо и да се извърши ремонт на нанесените щети”, каза ръководителят на затворите в Нов Южен Уелс Питър Северин в изявление до медиите.

До края на месеца 420 затворници и 200 души персонал ще бъдат преместени в други места за задържане. През последните няколко месеца източната част на Австралия е жертва на нашествие на мишки, които унищожават реколта и жилища. Това е поредното бедствие за фермерите в Австралия, които след няколко години суша станаха жертва на опустошителни горски пожари в края на 2019 г. и последващи наводнения. Мишата напаст се появи през октомври миналата година заради изключително богатата реколта зърнени култури след най-тежката суша в историята.

Кефи ли те?

Разказваме вицове за пингивини

Руският национален отбор разочарова Путин