in

Спипаха черен кокаин, маскиран на въглен

Наркокартелите се развиват, брато. Писнало им е от кофти пратки и вече мислят нови схеми. Но понякога и те не дават резултат, колкото и да са гениални.  Испанската полиция сложи белезници на трима, след като разчупи пръстен, за който се твърди, че е вкарал стотици килограми кокаин в Европа, като го е маскирал като въглен и е освободил наркотика от издайническия му аромат, за да го направи неоткриваем за подушване на кучета. Служители откриха, че бандата е поставила 30 чувала с „кокаинов въглен“ сред 1364 чувала с истински въглен, за да затрудни откриването.

Разследването пък стартирало още от 2020 година, когато униформени забелязаха, че търговска компания използва различни фронтови организации за извършване на подозрителен внос, който не съответства на предполагаемите им бизнес операции.

Те проследяват бизнеса от известния баски наркотрафикант, който някога е прекарал 11 месеца под арест в Боливия. Точно наблюдение след това доведе португалските власти до пристанище, където съдържанието на два контейнера с въглен е положително за кокаин.

„Начинът на действие включва използването на сложен химически процес за маскиране на наркотиците като въглен, процес, който се извършва от мексиканския и колумбийския картели, доставящи предполагаемия крал“, се казва в изявление на испанските сили.

„Наркотикът стана почти неоткриваем, тъй като формата и цветът му бяха толкова сходни с тези на въглен. Освен това характерната миризма на кокаин беше премахната, което означава, че тя не може да бъде разбрана от специализираните кучета за наркотици.”

Веднага след като камионите пристигнаха в базата на бандата в индустриален имот в град Медина дел Кампо, в северната част на Испания Кастилия и Леон, полицията се нанесе, арестува трима души и иззе 862 килограма кокаин.

Кефи ли те?

Ники – треньор на националния, Преслава – “Мис национален отбор” и още от новите реформи на Боби Михайлов

Not Safe For Work
Click to view this post

Имаме снимка на Мия Халифа за петъчното ти настроение