in

RDMK пред Brato.bg: Споровете в групата решаваме с 1-2 шота

За 8 март имаме един по-специален подарък за жените – не един, не двама, а цели трима сладури. Е, леко са обвързани и напълняли, което сами признават, но пък са свежи, имат чувство за хумор и някой друг хит. Група RDMK творят вече десетилетие, въпреки че годините не им личат, просто бачкат от най-ранна детска възраст. Имат емблематични песни, грехота е да не си ги слушал. Някои от тях водят до махмурлук, други – до изтрезняване. С ръка на…сърцето си признаваме, че ни кефят. В редакцията на Brato.bg Руди, Дули и Кукушефф нахлуха с маски, чар, аромат на парфюм и свежи лафове. С тях си говорим на много теми, сред които интриги и общи гаджета. Кофти хора сме и това го знаем.

– Братоци, как я карате? Колко килограма качихте по време на пандемията? Питаме, за да се успокоим вътрешно и ние…

K: Аз качих около 5, после ги свалих, сега май пак ги качвам. Това показва, че за разлика от таланта ми, килограмите ми търпят развитие.
Rudi: Аз качих няколко, но от солидарност към жена ми, която беше бременна. Тя скоро роди, аз обаче още не съм ги свалил. Явно съм ПРЕКАЛЕНО солидарен…
Duli: Аз съм на диета, бързо ги свалям…килограмите, не друго. Обвързан съм.

– Добрата новина е, че заведенията вече отвориха, не нощните, но скоро и те. Вие вече избухнахте с първо парти още на 1 март. Мая нямахте търпение, а?

R: Така е, искахме при първа възможност да покажем, че не сме ръждясали, мисля, че ни се получи.
D: С DJ Mati имаме канал в YOUTUBE и там реагираме на новите песни на други изпълнители. Исках вече да си реагирам на нашите. Оценката ми е: Много са яки, носят на пиене.
K: Скоро не сме се качвали на театралната сцена с Дули и аз това си го броя като представление. Танцов спектакъл даже.

– Да си поговорим за музика. Можем ли да очакваме в скоро време да запишете песен с някой чалга изпълнител, гледаме, че сега е модерно? С кого от знаковите певци от 90-те бихте направили „съвместен проект“, както сега му се казва?

R: Преди години Пепа Синята прашка искаше да купи мой инструментал, интересно каква колаборация би се получила.
D: Ама ти ще бъдеш ли с моряшка фанелка? Иначе имаше преди едни Дуле и Коки, може с тях.
K: Мая без Магапаса…

– Ако посветите песен на 2020 година, как бихте я кръстили?
R: Е, нещо като „Цял ден принудителен айляк“ например.

– Знаем ви като братоци, които не сте особено тънкообидни, но все пак как гледате на факта, че 359 hip-hop awards не ви номинират в нито една от категориите им? Може би трябва да пропеете на друга тематика? Или ви е на „айляка“ по темата? Всъщност възприемате ли се за рапъри изобщо?

R: Аз имам рап песни от не толкова близкото минало, може да ги запиша наново. Или пък ще си направя награди и ще си ги раздавам! Бях номиниран преди години за дебют и FO ме попита колко пъти ще дебютирам.
D: Аз с друга моя група DMS си имам рап песни, RDMK ме подхлъзват към лиричния соул и фънк с елементи на фюжън джаз.
K: На мен ми предстои да дебютирам…

– Трудно ли е за една група да запази първоначалната си идея за това как ще се развиват нещата във времето?
– D: Не бихме казали, че е трудно, стига да знаят изпълнителите защо го правят. Опитвали сме се да се съберем и да бачкаме, защото „трябва да направим хит“ и не се е получавало. Най-добре творим, когато си гледаме кефа и се забавляваме. Ако ще даваме някакви мъдри съвети, това е – Гледайте си кефа.

– В този ред на мисли промениха ли ви се приоритетите и вижданията?
K: След вече 10 години (тук спорят кога официално е започнала групата, 10 ли са, по-малко ли са, повече ли са) можем да кажем, че правим музика за кеф и не всичко трябва да се случва на всяка цена.

– А имало ли е момент, в който сте били през разпускане на групата и всеки да си поеме по пътя?
И тримата: Напоследък не. Имало е сериозни спорове, особено в началото. Напоследък сме по-улегнали, да не кажем стари, нали. И за това много по-лесно решаваме разногласията, често с помощта на 1-2 шота.
R: Понякога не ме разбират, чувствам, че не мога да им обясня изтънчените си виждания за музициране.
D: Аз имам много яки идеи, те го признават всеки път, ама казват, че не се изразявам правилно.
K: Аз доста дълго време нищо не казвах, в последните години събрах смелост, скоро и готини идеи ще имам!

Имате откровено яки песни, но на момента може би твърде интелигентни. Това проблем ли е? Не е ли по-лесно да пеете едно и също нещо до затъпяване за повече гледания в тубата?
– D: Ние пеем за айляк, шотове, парти, дами – все непреходни теми. В последната ни песен някои хора чуват думите „анус“ и „пенис“ без да сме ги казвали. По-интелигентно творчество от това не знаем на къде…

– За да вкараме малко интрига, няма как да не попитаме кой от вас има най-много фенки? Кажете си…
D: Rudi вече е в категорията DILF така че казваме, че е той.

– И пак, за да бъдем интриганти, ще подхвърлим въпроса за това дали сте имали общи гаджета в различни етапи от живота ви? Или в един и същ момент…
– K: Това са спекулации, инсинуации дори. Не отива на сериозна международна медия като вашата да поставя така въпроса. Въздържаме се от коментар и като истински нещастници ще поставим въпроса така: Имали ли сте общи гаджета в редакцията, а, брато?

– Пуснахте две парчета през 2020 година. И двете се харесаха на аудиторията. Колко да очакваме през 2021-а?
– R: Това и за нас беше изненадващо. За 2021-ва имаме едно, което е пооочти готово.
D и K: Има още няколко много яки, ама Rudi казва, че не го кефят. Ама като кажем, че ще ги пуснем без него и извендъж почват да му харесват.

– А мислите ли за албум или това вече не е приоритет на изпълнителите у нас, защото няма хляб в тях?
R: Е, нали издадохме един вече? Вие имате ли го? Сега ще искате и да ви го подарим, нали. Ех. Добре, хайде, от нас да мине.

– За какво не бихте пяли никога?
K и D: Ние тепърва започнахме да пеем уж, от последните две песни, така че още нямаме отговор на този въпрос.
R: За прекомерно въздържание.

– Разбрахме от пресата (не на Кукушев), че ще издавате обща песен с Лъчо от „Скандау“. Кога да я очакваме и какво ще пеете в нея?
– R и D: За пресата на Kukusheff още никой не е разбрал. Иначе да, има такава песен, още нямаме фиксирана дата, ама ще е някъде преди лятото. В нея отново ще засегнем жизнено важни теми от геополитиката и международното положение, също така ще посегнем към похвати от екзистенциализма. Подозираме, че ще се пее и за жени.

– Какво обаче не знаем? Има ли нещо друго, което планирате, но сте го скрили от хорските очи?
-D и K: Планираме ново театрално представление, но няма да издаваме много на тоя етап. Специално за всички братоци ще кажем само, ще има палава медицинска сестра в него.

– За финал бихте ли посветили няколко рими на Brato.bg, за да ни погалите егото. Преди вас вече го е правил Гошо от Почивка, но мечтите ни не свършват дотук…
Всяко брато си мечтае за Цецка,
като бате Гойко да я изпецка,
и вместо самотен да мастурбира
тя да го чака на масата с бира.
И някой ден в дневника на един брато,
Ще пише “Как се забърках с РДМК…и защо?”
Айде бъдете живи и здрави, братоци.

Кефи ли те?

15 фрази, които всяка жена иска да чуе от мъжа до себе си

5 причини да си премахнеш татуса