in

Петима футболисти, родени да играят в “А” група

Съдбата си знае работата, брато. Има футболисти, родени да играят в родния футбол, но някак са се разминавали през годините. Едни са направили далеч по-сериозна кариера, други може би трябва да съжаляват, че не са се сблъскали с родната действителност. Тогава вероятно щеше да им дойде акъла и да си променят мисленето. Ех, какво ли щеше да бъде, ако тези петима играчи, бяха преминали през родната джунгла, дори и само за малко…

Вини Джоунс

Роден да убива, брато – първо на терена, после и във филмите. Свиреп в дефанзивен план, той не признаваше думата “феърплей”. Здравето на противниците пък си беше тяхна работа, важното бе да не загуби мач и да не го финтира съперник. Такива характери им трябва на родните отбори. Вини Джоунс можеше и досега да си движи в “Монтана” или “Миньор” и щеше да е сред най-добрите. Рекордните пет червени картона на Даниел Гаджев пък щяха отдавна да са задминати, ако родните арбитри се усмелят изобщо да изгонят Джоунс.  Успоредно с футбола, уелсецът можеше да си развива и филмовата кариера, участвайки в “Откраднат живот” и “Братя”.

Джон Тери

Със сигурност щеше да е в “Левски”, а Божинката и Ники Михайлов щяха да се редуват да гледат децата му от… Е, сещаш се. Тримата щяха да са първи приятели и изобщо да не ги притеснява факта, че в различни периоди са били с една и съща жена. По-късно Тери щеше да стане треньор на “сините”, а Венци Стефанов да го плюе по медиите, обяснявайки, че ако зависи от него, никога няма да сложи такъв ботуш за треньор. Виж, сърбите са друга работа…

Марио Балотели

Все още не му е късно. Лудата глава на италианския футбол си умира да прави бели, а родната Първа лига е идеално място за него. Понастоящем нападателят е в Серия Б и е италиански еквивалент на Валери Божинов. Е, с тази разлика, че е печелил Шампионска лига, Серия А, Висшата лига, играел е на световно и европейско и все още има шанс някой да се излъже да го върне в големия футбол. Балотели го виждаме в “Локо” (Пд) при Крушарски и Чаво Цветков. Светата Тройца ще печели трофеи, а след това и сърцата на феновете с лафчета и майтапи.

Адебайо Акинфенва

Ако гледаш футбол, то името ти е познато. Говорим за най-якия футболист във футбола. Сега се подвизава в Чемпиъншип, но е по-известен с килограмите си, а не с головете. И той като Николай Михайлов минава 100 кг, но повечето му са мускули. Има размерите на четирикрилен гардероб, но това няма да му пречи да надбягва родните защитници. Виждаме го в “Ботев” (Враца), там залагат на имети нападатели. Първо Валери Домовчийски – последният футболист изобщо, вкарвал на Оливер Кан, а след това и Генерал Божигол. Акинфенва ще е култов у нас, а във Враца ще заработва и като охрана в Буркана.

Фабрицио Миколи

Бивш съотборник на Валери Божинов, а сега лежи в затвора. Причината – връзки с италианската мафия. Просто е перфектен, феноменален и идеален за Първа лига. През седмицата щеше да дава бързи кредити на родните играчи, които и без това не взимат кой знае какви заплати, а през уикенда да рита топчето в “Славия”. Защо там? Съвпадение, брато. Миколи има богата кариера, играл е за “Палермо”, “Фиорентина”, дори “Ювентус”. Венци Стефанов ще го продаде обратно на италианците след време, защото го бива в тия работи. Но извън терена е далеч по-интересно с Микули. В Сицилия той натрупа много приятели и живееше като крал – ходеше на риба с полицаи и магистрати, пиеше с мафиоти. Тук също има с кого да се сдуши, сигурни сме. Миколи щеше да пасне на родната действителност и със сигурност щеше да му понесе.

Бонус:

Байрон Морено

Не е футболист, а съдия. Враг №1 в Италия, спомогнал за скандалното отпадане на “адзурите” от Южна Корея през 2002 година. По някаква случайност Мондиала бе именно в азиатската страна. По-късно Морено бе хванат на летище в САЩ за трафик на дрога. Сигурни сме, че Морено щеше да е много удобен за родния футбол. Щеше да свири за който трябва, да го наказват за кратко, а после пак да го връщат във футбола, защото едни трябва да стават шампиони, а на други – да им излиза тотото.

Кефи ли те?

Топ 10 филма на тема “планина” (Част 1)

Еди Мърфи пак е крал на Замунда в “Пристигане в Америка 2” (ВИДЕО)