in

“Кокаинови хипопотами” тормозят Колумбия

Слушането на Митко Павлов в колата е един от най-добрите стартове на деня, брато. Другото е хуц-хуц, но за целта е препоръчително да имаш партньор. И тъй като второто е далеч по-трудно, то често пускаме радио Magic, за да се любуваме на яка музика и новини в стил Brato.bg. Последната такава на радиоводещия Митко Павлов ни повдигна духа и решихме да я споделим и тук.

Според него, в Колумбия съществува сериозен проблем, който засега няма решение. Местните власти и институции търсят съвместно решение за неконтролируемото разпространение на дивите потомци на хипопотами, които навремето са били собственост на наркобарона Пабло Ескобар. Животните са избягали от имението на Пабло през 1993 година, когато той бе убит. И от 4, сега са около 80. Проблемът е, че докато са били в ролята на домашни любимци, са взимали кока. И сега са малко шантави.

“Кандидатствахме пред колумбийското посолство в САЩ за помощ при придобиването на дългосрочно средство за защита за големи животни”, се посочва в изявление на регионалната агенция за околна среда CORNARE.

Агенцията, съвместно с министерството на околната среда, института “Хумболт” и университети в Бразилия, е отговорна за решаването на бъдещето на т.нар. “кокаинови хипопотами”.

Колумбийски и мексикански изследователи в скорошно проучване препоръчаха животните да бъдат избити. Те са потомство на четири африкански хипопотама, обитавали имението “Хасиенда Наполес” на Пабро Ескобар.

“Избиването им винаги е било опция, но не и най-лесната”, казват от CORNARE.
Регионалната агенция изследва хипопотамите от години, и казва, че се проучват други възможности, като например химическа кастрация.

Кефи ли те?

Жена напусна работата си, за да стане “котешки преводач”

Велико: Филтър с котка вместо лице на адвокат по време на видео дебат (ВИДЕО)