in

Нарушители в Бали правят лицеви опори при липса на маска (ВИДЕО)

Не знаем дали си чувал тази приказки, брато, но и усмивката може да бъде заповед. Важно е как го казваш. Така е и със законите. Могат да бъдат спазвани, а наказваните да извличат нещо положително. Пренасяме се мислено на остров Бали, където опитват да приложат необичайна глоба. Там туристите, които не носят маски срещу пандемията, правят лицеви опори.

През последните дни много чужденци са били заловени без предпазните средства, които са задължителни още от миналата година. Близо 70 души са платили глоба от 100 000 рупии ($7), но други са излезнали с оправданието, че нямат пари. За тях наказанието е било да правят лицеви опори, а в социалните мрежи се появиха и видеа.

Тези без маска трябвало да направят по 50, а тези, които я носели неправилно, били наказани с по 15. Индонезийци на острова също са били засегнати от необичайната мярка. Властите в Бали са предупредили чужденците, които нарушават ограниченията, че може да бъдат изхвърлени от страната. Островът остава официално затворен за чуждестранни туристи, но е дом на много постоянни жители от чужбина.

Кефи ли те?

Джендърите посегнаха и на картите, създадоха полово неутрално тесте

Ицо Хазарта със силни думи за мерките: Плюнка в лицето на всеки българин