Още пет доказано добри филми на ужасите, които да гледаш за Хелоуин

Още пет доказано добри филми на ужасите, които да гледаш за Хелоуин

Няма значение дали празнуваш или не Хелоуин, брато. Ние ти предлагаме повод да гледаш няколко брутални филми, ако случайно не си. Нашите пет предложения са класики в жанра, но преди дни се запознахме с човек, който не е гледал никога сериала „Приятели“, така че…

п.п. Да кажеш после кой ти е харесал най-много!

Jeepers Creepers II (2003)

Гимназиален отбор баскетболисти и красивите им мажоретки се прибират у дома след важен мач, когато автобусът им се поврежда и те остават сами на безлюдния път сред полята. Когато нощта наближава, едно от момичетата получава странни халюционации и започва да осъзнава какво се приближава към тях. Загадъчно и жестоко зло се е пробудило и е много гладно.

Pet Sematary / Гробище за домашни любимци (1989)

Ама старата версия, защото е по-хард. И в нея семейство Луис и Рейчъл Крийд заедно с двете си деца Ели и Гейдж пристигат в новият си дом с цел да започнат нов живот. Запознават се с новият си съсед Джъд който им разкрива, че зад къщата им се намира гробище за домашни любимци. Не след дълго котката на семейството е намерена мъртва.Джъд предлага да погребат котката в гробището за домашни любимци

Dead Silence / Мъртвешка тишина (2007)

След този филм започнахме да се страхуваме от кукли, брато. Гледай и ще разбереш защо. За какво става дума? Откакто Мери Шоу е убита, малкото градче Рейвънс Феър е разкъсвано от ужасяващи трагедии. Когато съпругата на един от местните жители е брутално умъртвена, той се връща у дома, за да разкрие смразяващата легенда на Мери Шоу и да разбере защо когато я видиш, никога не бива да викаш.

The Amityville Horror / Ужасът в Амитивил (2005)

Филмът е по действителен случай и един от люнимите ни в този жанр. Джордж и Кати Луц се нанасят в елегантна старинна къща заедно с трите си деца. Новият дом е точно това, за което са си мечтали. Само че има една подробност, за която никой не ги е уведомил – тази къща е станала сцена на жестоко убийство.
Най-големият син на семейство Дефео, предишните собственици, е застрелял в леглата им родителите си, двамата си братя и двете си сестри. Той прави пълни самопризнания в полицията и обяснява, че някакви гласове са го накарали да извърши ужасното престъпление.

Скоро след нанасянето си новите собственици също започват да чуват гласове. Най-силно те повлияват на главата на семейството, Джордж Луц, който до такава степен се побърква, че става смъртоносна заплаха за своите близки.

Dead End / Смъртоносен край (2003)

През всяка от последните 20 години Франк Харингтън кара семейството си с кола, за да празнуват Коледа заедно с тъщата си. Тази година той решава да мине по пряк път, което се оказва най-голямата грешка в живота му. Кошмарът започва! Мистериозна, облечена в бяло жена, се скита през гората. Ужасяваща черна кола, чиито шофьор е невидим, кара жертвите през сърцето на нощта. Всеки път предвещава знаци, които водят към невъзможни за достигане дестинации. Оцеляващите бавно, но сигурно започват да изпадат в паника, водеща до лудост. Докато дълбоко скрити тайни се разкриват пред техните очи, Коледата им се превръща в истински ад…