in

Девет смразяващи филма, които да гледаш на Halloween

Тази година Хелоуин ще бъде различен, брато. Няма да работят нощните заведения и баровете, така че голяма част от спора дали да празнуваме иначе американския празник отпада. Това не означава, че си застрахован и на вратата ти няма да почука хлапе, което да пита за “лакомство или номер”.

В случая сме тук, за да ти препоръчаме някой друг страшен филм, който можеш да гледаш сам или с твои приятели в нощта на 31-и срещу 1-и. Вариантът е бюджетен, а освен това пак може да си изкарате яко с твоите хора. Не е казано, че всеки път трябва да е в дискотека. Виж нашите предложения тук:

Halloween (2018)

Модерната версия на една класика, в която Джейми Лий Къртис се завръща към знаковата роля на Лори Строуд, за да се изправи срещу Майкъл Майърс, маскирания убиец, който я преследва от четири десетилетия, след като едва се спасява в нощта на Хелоуин.

Us

Докато Аделайд и Гейб Уилсън (Лупита Нионго и Уинстън Дюк) почиват на морския бряг в компанията на семейство Тайлър (Елизабет Мос и Тим Хайдекър), Аделайд, която е имала травмираща случка в миналото си, е обзета от параноя, че нещо лошо ще се случи с най-близките й хора. И ето че вечерта семейството се натъква на фигурите на четирима души, които се държат безмълвно за ръце…

The Haunting

Повече от век мрачното имение “Хил Хаус” бива изоставено от всички и празно… поне на пръв поглед. Заинтригуван от легендарното му минало, д-р Дейвид Мароу (Лиам Нийсън) кани трима доброволци – Тео (Катрин Зета-Джоунс), Нел (Лили Тейлър) и Люк (Оуен Уилсън) за безобиден на пръв поглед експеримент. Сам се досещаш, че това е и голямата им грешка…

It follows

За деветнадесет годишната Джей лятото трябва да е изпълнено с много емоции, момчета и купони, но това са само очакавиния, а реалността е друга. След кратка авантюра с психически нестабилно момче, нещата започват да се влошават за девойката…

Hereditary

Когато Елън, матриархът на семейство Греъм умира, нейната дъщеря постепенно започва да открива ужасяващи тайни за миналото на предците си. Колкото повече стават разкритията, толкова повече всички членове на фамилията се опитват да изчистят зловещата карма, която се е натрупала през годините. Режисьорът и сценарист Ари Астер показва една кошмарна визия в разказа си за едно семейство, което получава в наследство единствено най-лоши и зловещи поличби.

Scream

Класика от 90-те с Дрю Баримор и Кортни Кокс, която влиза в графа “задължителни”. Убиец, шериф, напрежение, няма да разкриваме повече, защото няма да ти е интересно.

28 days later

Активисти, борещи се за правата на животните, пускат на свобода шимпанзе, заразено с генетично създадена чума. 28 дни по-късно Джим се пробужда от кома в лондонска болница и открива, че градът е изоставен и в него вилнеят само свирепите банди на “заразените”.

Donnie Darco

В центъра на сюжета са приключенията на главния герой, опитващ се да открие смисъла на виденията си за края на света. Главните роли се изпълняват от Джейк Джилънхол, Джена Малоун, Патрик Суейзи, Дрю Баримор, Маги Джилънхол.

It

В романа на Кинг се разказва за едно прокълнато градче Дери, щата Мейн, в който живеели Бил Денброу и шестте му приятели: Майк Хенсън, Бен Ханском, Бевърли Марш, Ричи Тозиер, Еди Каспбрак и Стенли Урис, известни още като Лъки 7 (според първата адаптация на То) или the losers club (според втората адаптация), които са единствените герои, готови да унищожат завинаги чудовищния клоун, обитател на канализациите Пениуайз, за да отмъстят за смъртта, както на по-малкия брат на Бил – Джорджи, така и на всички деца, които са били преследвани и убити от самия изрод.

Кефи ли те?

Представиха приложението за PlayStation 5 (ВИДЕО)

Още пет доказано добри филми на ужасите, които да гледаш за Хелоуин