in

5 причини да искаме отново да сме на училище

15 септември е, брато. Емблематична дата! Едно време се молихме този ден да не идва, сега гледаме на него с носталгия. Спомените са безброй, повечето от които са положителни. Но годините летят, а тези в класната стая са на повече от десетилетие зад нас. Решихме типично по български да си спомним с умиление за нещо, което тогава не сме харесвали чак толкова. Познато, нали?

Закуските в лафката

Едно време какви закуски имаше, брато, бедна ти е фантазията. Това сега са пълни боклуци. Банички, милинки, кренвиршки, пици в прозрачно фолио, скалички… Ядяхме и нищо не ни се лепеше. Не броихме калории, само стотинки. Чакахме да дойде голямото междучасие и тичахме да се радим на опашката. Сега изборът е много по-голям, но нещата далеч не ни изглеждат толкова предизвикателни.

Момичето, в което беше влюбен

Училищната любов е по-силна и от тока. Всеки е имал детска любов от своя или другия клас. На някои мечтите стигаха дори по-далеч и се влюбваха в какички. И Цецките да не се правят, и те имат своята изгора от училищните години. Разменяхме си бележки, гледахме се тайно в час или ги причаквахме, за да ходим заедно към училището.

Джобните

Знаем, че е строго индивидуално, но в общи линии беше така – всяка сутрин имаше джобни и те винаги ти стигаха. Непознато сега вълшебство. Лев, два, пет – този бюджет винаги те оправяше, понякога дори спестяваше. Знаеш, че като станеш и ще имаш някоя друга пара в джоба. Сега се будим с надеждата да не са ни запорирали сметките ония гадове.

Удоволствието да избягаш от час

Чувстваш се като престъпниш, пулсът ти се е ускорил, наговаряш и други в коварния план. Не си учил, страх те е, че този път няма да ти се размине и ще те изкарат на дъската. Мисията “Отлагане” е задействана. Ясно ти е, че е голяма глупост, но пък е най-лесният начин да си спестиш нервите. После отиваш на компютърен клуб или кафе, за да убиеш свободното време. След това идва най-интересното – какво се е случило в твое отсъствие.

Мачовете между класовете

Бяха големи дербита, а понякога идваха и момичета. Заради тях даваше всичко от себе си, за да направиш впечатление. Дербитата бяха на вързано, най-вече на пари. Един от първия незаконен хазарт, до който си се докосвал. Играта на събличанка между етажите не се брои, но също беше яко.

Кефи ли те?

Най-тъпите идеи за live в социалните мрежи

Цецката, която нае убиец да ликвидира мъжа й, но се озова в затвора