in

Цецки, Рони идва! Intelligent Music Project с два яки концерта в София и Бургас, брато!

Преди няколко дни прочетохме брутален разказ на Стивън Кинг, брато. Казва се “Дяволски оркестър”, като в него се разказва за едно градче Рокендрол Рай. Там кмет е Елвис Пресли, а сред жителите са още Джанис Джоплин, Отис Рединг, Фреди Меркюри и други музикални икони. Шедьовърът на Кинг завършва със “ЗАЩОТО РОКЕНДРОЛЪТ НЯМА НИКОГА ДА УМРЕ!”. И вече n-ти ден си пускаме рок парчета, на които ни идва такъв “пауър”, че можем да минем през кухненския бокс. А той е след основен ремонт, смятай!

След това си казваме, че няма да ни се получи, защото сме далеч от върховата си физическа форма, но пък сме готови на всичко за яка музика. И изведнъж – хоп! Разбираме, че ще има два мега-яки-жица концерти, брато! Те ще са на “Intelligent Music Project” – българска група, в която участват световни рок звезди и едни от най-добрите български музиканти. Настоящият вокалист на бандата е звездата на “Rainbow” – Рони Ромеро, а компания му правят Боби Косатката, Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Грабнахме ли те? Имаме още какво да кажем по темата.

На 18 септември в столичния “Sofia Live Club” и ден по-късно – на 19 септември – в Летния тетър в Бургас, супергрупата ще изпълни парчетата от последните си два албума – “Life Motion” и “Sorcery inside”. Рони Ромеро, по когото Цецките с вкус хвърлят сутиени (а не салфетки), ще забие на живо и най-големия хит на “Intelligent Music Project” – “Every time”, който в момента гърми и в Гърция. Само да вметнем, че в южната ни съседка песента е на второ място в престижна класация за рок на гръцко радио. Следим си ги ние тези работи.

PHOTO: Stan Srebar

Така че едно е сигурно, брато – ще се лее як и качествен РОК за мъжете, а Рони ще разтопи и сърцата на всички Цецки, а може би и на някои Цецковци. Споко, и бира ще има, то е ясно! Къде ти Рок без пиво? Мега шоуто е гарантирано, а изненада е участието на легендата на българския рок – Данчо Караджов, който ексклузивно ще се появи на сцената, за да изпее на живо една много лирична песен от първия албум на групата – „Приказка“.

А знаеш ли кой българин стои зад този проект, брато? Не търси в Google, ние ще ти кажем – д-р Милен Врабевски, който е бизнесмен, филантроп и меценат. Той е продуцент на групата, но и автор на ВСИЧКИ текстове барабар с музиката на парчета. А иска ли да купи „Левски“? Само питаме.

Текстовете му са с дълбоки послания за живота, а целта му е да даде пример на малки и големи или както самият той казва: “Песните, които правим са уроците, които искам да предам на децата си, но под формата на музика”. Поеми въздух, прочети пак последното изречение и затвори очи, докато го осмисляш. Хора и хора!

Освен всичко друго, брато, уважаваме д-р Врабевски, защото е един от най-големите благодетели в България. Той е председател на Фондация „Българска Памет“. Инвестира собствени средства и за подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми, както в инициативи и кампании, ангажирани с борбата с демографската криза и увеличаването на раждаемостта в България: Фондация „Искам бебе“ и Фондация „Майки за донорството“. Внушително, нали? Д-р Врабевски е благодетел на български многодетни български семейства и първият и най-голям спомоществувател на инициативата „Искам бебе“. Към момента благодарение на директните му инвестиции са се родили 35 деца. 35, брато! 35 човешки живота!

Също така, д-р Врабевски е инициатор и благодетел на една от най-мащабните частни инвестиции в образованието – „Път към университета“, която осигурява безплатни кандидат-стундентски уроци на младежи от цялата страна. Ако не си впечатлен, да продължим? Освен това финансира провеждането на 5-дневни образователни семинари два пъти годишно като част от дългогодишните усилия на неговата Фондация „Българска Памет“ за европейска интеграция на българската диаспора в Украйна, Молдова, Северна Македония, Албания и Сърбия.

И така, брато, сваляме шапка на д-р Врабевски за успешната му кариера, многобройните му благотворителни инициативи и яката рок музика, която създава и с която ни представя пред света. Ще я чуем с кеф на концертите в София и Бургас, ще се снимаме с бат Рони и ще му вземем автограф върху сутиена на нашата Цецка. Ние ще сме там, а ти? Защото рокендролър няма никога да умре!

Билети за концертите на Intelligent Music Project може да вземете тук: https://bit.ly/2Bfg65c

Кефи ли те?

Четири футболни прогнози за уикенда с общ коефициент 11.88

Сериозно ли това е пропуск? Да, това е пропуск (ВИДЕО)