in

Фейсбук блокира видео излъчването на мъж, решил да предава смъртта си на живо

Фейсбук блокира днес на обяд излъчването на видео на французина Ален Кок, който страда от неизлечима болест и реши да преустанови лечението си и да предава на живо агонията и смъртта си в социалната мрежа, брато.

“Въпреки че уважаваме решението му да насочи вниманието към този сложен проблем, въз основа на експертни съвети ние предприехме стъпки за предотвратяване на прякото предаване в акаунта на Ален, тъй като нашите правила не позволяват изобразяването на опити за самоубийство”, се посочва в направеното от говорител на Фейсбук изявление.

В нощта на петък срещу събота 57-годишният Ален Кок от Дижон обяви във видео, че е прекратил лечението си и всякаква храна и прием на вода. По този начин мъжът се оставя да умре, като желанието му беше да предава кончината си на живо, за да заклейми настоящите разпоредби във Франция след получен отказ за асистирана смърт.

Часове по-късно, когато се е готвел да публикува нов клип, Ален Кок е съобщил: яви: “Фейсбук блокира видео излъчването ми до 8 септември”.

Кефи ли те?

Българският рап има своя нов герой (ВИДЕО)

Петте най-добри нападатели за новия сезон на Fantasy Football