in

Том Ханкс e единственото реално нещо в „Мисия Грейхаунд“

Том Ханкс отново е супер герой, брато. Но не от онези на Марвел, а в типичната за него роля на спасител. След като го видяхме в “Съли: Чудото на Хъдсън”, където упрявлява и приземи самолет, “Капитан Филипс”, “Спасяването на редник Райън” и редица други, сега той се превъплъти в капитан Крауз в “Мисия Грейхаунд”.

Още по темата: Том Ханкс ще играе Джепето в игралната версия на “Пинокио”

Ръководеният от него боен кораб “Грейхаунд” има за цел да опази търговски плавателни съдове, пътуващи по Атлантика между Щатите и Великобритания по време на Втората световна война сред куп немски подводници. Военната драма е дело на Apple, а сценарист и главен актьор е именно Ханкс. Продуцент на лентата е Sony, а бюджетът е 50 млн. долара, според източници. Има малка подробност – филмът е планиран да се излъчва в стрийминг платформата на Apple TV+, а Sony държи правата единствено за Китай, където има шанс да се появи и на голям екран.

Дотук добре, всичко звучи любопитно, а Том Ханкс по традиция е гарант за качествен филм, когато той е натоварен със задачата на лидер и спасител. Така е и този път! Но понякога технологиите не са най-добрият приятел на човека и в този случай това се доказва. Изгледахме лентата или поне се опитахме да го направим и колкото носителят на Оскар от 1994 г. да е добър и вдъхновяващ, толкова компютърните ефекти ни отблъскват. В един момент имаме усещането, че наблюдаваме компютърна игра без обаче да държим джойстик и да имаме отношение към сюжетната линия.

А Ханкс прави всичко възможно да засенчи  дори и това, също както се случва с останалите артисти, но в крайна сметка оставаме с впечатлението, че американецът е единственото реално нещо на екран. Стрелбата, ефектите с бурята, дори вълните изглеждат фалшиви подобно на игра на актьори от “София – ден и нощ”. Силно се надяваме, че за в бъдеще, когато актьори и компании, навлизащи тепърва в киното си сътрудничат, крайният резултат ще бъде по-впечатляващ и реален.

Кефи ли те?

Хванаха айдуци по кучешки акита

Най-“честният” президент