Въпреки протестите: Бум на търсенето на полицейско порно в нета

Въпреки протестите: Бум на търсенето на полицейско порно в нета

Потребителите в интернет, напук на многочислените акции на протест срещу полицейското насилие, увеличават търсенето на порно продукции, в които участниците са облечени в полицейски униформи, брато. Така например сайтът „Екс Хамстер“ е регистрирал в САЩ 39-процентово увеличение на търсенията с думите „коп“, „полиция“ и „затвор“. А в световен мащаб ръстът на интереса към тези три категории е 25 процента.

Констатираното увеличение е за периода от края на май до началото на юли. А именно по това време бяха проведени многобройни акции, чиито участници гневно протестираха срещу полицейското насилие, пише БТА.

По данни на изданието расте популярността и на порно каналите с подобна тематика. В портала Порн хъб „Fake cop“ има 82 милиона гледания. В подобната платформа Екс видео най-гледаното видео с полицаи има 41 милиона гледания.

Според професорката от университета „Джордж Вашингтон“ Амбър Масър тези потребителски предпочитания са свързани с психологическото желание на някои хора да бъдат свързани по някакъв начин с властта.