in

Чарли Чаплин отървал разстрел в Япония

Четем автобиографията на Чарли Чаплин, брато. Препоръчваме я горещо, има много какво да се научи. Така, например, разбрахме, че великият английски комик е бил на косъм от смъртта по време на посещение в Япония. Вместо Чаплин обаче, военните решили да ликвидират министър-председателя на страната, за да се въведе военно положение в страната.

Откъс от книгата:

Шестима кадети от морското училище убили пазачите пред двореца на министър-председателя и нахлули в резиденцията, където го намерили с жена му и дъщеря му. Майка му разказала останалата част от историята: убийците застанали пред министър-председателя с насочени пистолети и стояли там в продължение на двадесетина минути, докато той безуспешно се опитвал да ги разубеди. Те били готови да стрелят без предупреждение. Той обаче ги помолил да не го убиват в присъствието на семейството му. Те му позволили да се сбогува с жена си и дъщеря си. Той спокойно станал и отвел убийците в друга стая, където вероятно отново се е опитал да ги разколебае, тъй като членовете на неговото семейство чакали дълго време в напрежение, преди да чуят изстрелите.

Убийството било извършено, докато синът му присъствувал на борбите. Ако не бил с нас — каза той, — щели да го убият заедно с баща му.

Придружих го до жилището му и видях стаята, в която два часа преди това е бил убит баща му. На килима още личеше голямо влажно петно кръв. Там имаше огромна група фотографи и репортьори, но те проявиха достатъчно благоприличие да не правят снимки. Все пак те успяха да ме убедят да направя изявление. Единственото нещо, което можах да кажа, е, че това е ужасна трагедия за семейството и за страната.

В деня след трагедията беше предвидено да бъда представен на загиналия министър-председател на официален прием, който естествено не се състоя.

Сидни заяви, че убийството е част от някаква мистерия, в която сме замесени ние. „Не е случайно — каза той, — че убийците на министър-председателя са шестима и че шест души нахлуха в ресторанта, когато вечеряхме там.“

Цялата мистерия поне по отношение на мен се разясни едва след като Хю Байъс написа интересната си и добре документирана книга „Управление чрез убийства“, издадена от Алфред А. Нопф. Оказа се, че по онова време активно е действувало тайно общество, наречено „Черният дракон“, и че то било поискало да се поклоня пред двореца. От книгата на Хю Байъс цитирам следния пасаж за процеса срещу хората, които бяха убили министър-председателя:

„Ръководителят на заговора, лейтенантът от военноморските сили Сейши Кога, впоследствие разказа на съда, че затворниците обсъждали план за въвеждане на военно положение чрез атентат в Камарата на представителите. Предвиждало се граждани, които можели лесно да получат пропуски, да хвърлят бомби от галерията за публиката. В това време млади офицери щели да чакат пред вратите, за да избият членовете на парламента, докато те бягат от залата. В друг вариант на плана, който би изглеждал твърде невероятен, ако за него не беше разказано в съда, се е предвиждало убийството на Чарли Чаплин, който в момента се е намирал на посещение в Япония. Министър-председателят бил поканил мистър Чаплин на чай и младите офицери предвиждали да нахлуят в официалната му резиденция по време на този прием.

Съдията: Какъв би бил смисълът на убийството на Чаплин?

Кога: Чаплин е популярна личност в Съединените щати и е любимец на капиталистическата класа. Смятахме, че с убийството му ще предизвикаме война с Америка и по този начин ще убием с един куршум два заека.

Съдията: А защо тогава се отказахте от великолепния си план?

Кога: Защото по-късно вестниците съобщиха, че проектираният прием още не бил сигурен.

Съдията: Какви бяха съображенията да се нападне официалната резиденция на министър-председателя?

Кога: Целта беше да се свали министър-председателят, който същевременно беше и свидетел на една от политическите партии. С други думи, целта беше да се събори самото ръководство на правителството.

Съдията: Имахте ли намерение да убиете министър-председателя?

Кога: Да, макар че не питаех никаква лична омраза срещу него.

Същият подсъдим заяви, че планът за убийството на Чаплин бил изоставен, «тъй като се спореше дали ще бъде разумно артистът да бъде убит заради малката вероятност това да предизвика война със Съединените щати и да увеличи влиянието и властта на военните».“

Мога да си представя колко разочаровани щяха да бъдат убийците, ако приведеха в изпълнение своя план и след това откриеха, че не съм американец, а англичанин: „О, много съжаляваме!“

Ако си любител на четенето, то твоето място е във форума за книги Nadvecher.bg

Кефи ли те?

Срамуваше се да влезе във фитнеса, сега е петкратна шампионка по културизъм

Not Safe For Work
Click to view this post

Знаехме си! Гледането на порно е полезно за жените