Екранизират три от четирите новели на Стивън Кинг от новия сборник „Ако има кръв“

Екранизират три от четирите новели на Стивън Кинг от новия сборник „Ако има кръв“

Американският писател Стивън Кинг продаде правата за екранизация на три от четирите новели в сборника си If It Bleeds („Ако има кръв“), брато.

По традиция, за всяко от произведенията той е поискал $1. „Телефонът на господин Хариган“ – история за момченце, което говори по телефона със свой покоен съсед, ще бъде заснета от Netflix и Blumhouse.

Бен Стилър е придобил правата за „Плъх“ – разказ, в който писател сключва странна сделка с плъх, за което впоследствие ще трябва да плати скъпо и прескъпо.Стилър планира да бъде едновременно продуцент и режисьор на филма, в който също така ще изпълни и главната роля.

С екранизацията на „Животът на Чък“ – за млад мъж с възпаление на мозъка, ще се заеме филмовата компания Protozoa, а проекта ще продуцира известният кинорежисьор Дарън Аронофски („Черен лебед“, „Реквием за една мечта“, „Кечистът“).

Четвъртата и последна повест в сборника Let It Bleed засега е свободна, но според някои медии правата за филмирането й може да придобие HBO. Главната героиня в творбата е детективът ясновидка Холи Гибън, която присъства и в други книги на Стивън Кинг. В този случай тя разследва взрив в училище.