in

Зоната в София и през уикенда, “синята” се увеличава двойно

Честито, брато. В момент, когато хиляди протестират в София, а още поне толкова в останалата част от страната, нашите любими управници продължават да впечатляват с решения. Последното такова идва от столична община. Там от септември синята зона за паркиране в София ще работи 7 дни в седмицата, а зелената – и в събота. Това предложение за промени в наредбата за организацията на движението в София одобри транспортната комисия на Столичния общински съвет. Честито! Няма Джаро, няма Маро! Ще си плащаме, нищо, че и сега не сме съгласни с начина, по който се управлява столицата, а и държавата.

За сметка на това зелената зона да се разшири около пазара “Иван Вазов” и в горната част на кв. “Яворов”, предвиждат промените. Предлага се синята да работи в събота и в неделя от 10 до 18 ч. Сега тя действа само в събота от 8,30 до 18 ч. Зелената също ще работи в събота от 10 до 18 ч.

7000 паркоместа ще преминат от по-евтината зелена зона, където паркирането струва по 1 лев на час, в по-скъпата синя зона, която е 2 лв. на час. Така тя ще обхване района между булевардите “Сливница”, “Опълченска”, “Скобелев”, “Тотлебен”, “П. Славейков”, “Евлоги и Христо Георгиеви” и “Д. Николаев” и ще има общо 12 хил. паркоместа. Хората с валиден стикер за зелена зона няма да доплащат, ако живеят в район, който премине в синята, обясни шефът на транспортната комисия Карлос Контрера.

Не е хубаво това! Не ни харесва и не го искаме!

Кефи ли те?

Пишат сценария на пети сезон на Money Heist

Хляб за 50 лева продават в София, лично го видяхме