in

Учени установиха защо жени стават проститутки

Най-древната професия на света крие своите тайни, брато. Именно поради тази причина учените от университета Пърдю в САЩ решиха, че е време да разкрият част от тях, въпреки че се надявахме това да сторят Ловците на митове. Умните глави имаха няколко казуса, заради които привикаха 200 проститутки в търсене на истината.

Основният въпрос, който ги мъчеше, бе причината жените да се захващат с тази професия. Смята се, че голяма част от Цецките стават труженички поради сериозни житейски затруднения, лишаващи ги от друг източник на добри доходи. Резултатите от любопитното изследване силно ги изненада, защото, както се оказа, жените започват да продават телата си далеч не заради нещастна съдба.

Докторът по социална психология Джъстин Лемилиер бе сред тези, които търсиха истината и нищо друго. Оказа се, че много от участвалите в научния труд момичета са избрали да станат проститутки доброволно. Тази професия им се струва интересна и печеливша. Работейки в тази област известно време и успявайки да оценят всички плюсове и минуси, те признават, че не съжаляват за избора си.

Забравихме да споменем, че въпреки че изследването е на американски университет, то се е провело в Швейцария, където проституцията е абсолютно законна. Според д-р Лемилиер в страните, в които този бизнес е забранен, резултатите от проучването могат да бъдат различни. Абе, човек с опит си е.

В своя доклад той споделя интересни данни:

средната възраст на проститутките е 32,1 години;

средната възраст, когато момичетата започват да се занимават с проституция, е 23,1;

колко дни в седмицата средно работят проститутките – 4,3 дни;

средният брой клиенти на седмица е 13,5;

средната седмична заплата е 1 305 долара

Относно причините за избора на тази професия, жените признават:

37,3%  са избрали тази работа съзнателно и са напълно доволни от нея;

28,5% не са успяли да намерят други начини да печелят пари;

26,4% подкрепят семейния бюджет по този начин;

24,4% започнали да търгуват с тялото, за да изплащат дългове;

22,3% работят за закупуване на наркотици;

8,3% събират пари за обучение;

5.7% финансово помагат на партньор;

1.6% бяха привлечени от проституция от трети страни.

Големият въпрос, който нас сега ни мъчи е, дали д-р Лемилиер е пробвал някоя от въпросните 200 мацки. Все пак ни звучи, че е професионалист…

Кефи ли те?

Мамма мия: Невероятен пропуск в Серия А (ВИДЕО)

Край на илюзиите! Ето защо хората не могат да живеят на Марс и Луната