in

“Форбс”: Смъртна резерва в “Лестър” мина Меси и Роналдо по богатство

Парите и футбола вървят ръка за ръка, брато. Звучи тъжно, но е самата истина. Затова и родният шампионат върви така надолу в ранглистата на УЕФА. Но когато говорим за водещите първенства, там парите вече са в милиарди, а не в милиони.

Наскоро авторитетното издание „Форбс“ обяви, че футболът вече има своя първи милиардер. За никого не е изненада, че това е Борис Галчев от “Септември”. Шегуваме се, брато, Кристиано Роналдо е. Португалецът обаче се задържа твърде кратко на престижното първо място.

Според френския финансов сайт Blogfinancefr, най-заможният картотекиран футболист в света не е нито Кристиано, нито Меси, нито Орлин Старокин.

Неговото име не ти говори абсолютно нищо – като чужденец в Първа лига. Причината е, че футболистът е със статут на смъртна резерва в “Лестър” и няма нито една изиграна минута за отбора. Нещо като Божигол, но не съвсем. Става дума за Фаик Болкия, племенник на султана на Бруней Хасанал Болкия. Фаик може да не попада в състава на Брендан Роджърс, но пък има солидна утеха – притежава 20 милиарда долара. И няма да е лошо да си купи един български отбор, където да си играе титуляр и с парите да вкара още един български тим в Шампионската лига, например “Ботев” (Враца).

Вижте топ 10 на най-заможни играчи според Blogfinancefr:
1. Фаик Болкия 20 милиарда долара
2. Кристиано Роналдо 450 милиона долара
3. Лео Меси 400 милиона долара
4. Златан Ибрахимович 190 милиона долара
5. Неймар 185 милиона долара
6. Уейн Руни 160 милиона долара
7. Гарет Бейл 125 милиона долара
8. Андрес Иниеста 120 милиона долара
9. Еден Азар 100 милиона долара
10. Пол Погба 85 милиона долара

Кефи ли те?

Публика от FIFA ще създава атмосфера във Висшата лига

Not Safe For Work
Click to view this post

Хванаха сериен крадец на чехли на съседи, той призна, че го възбужда да ги носи