in

Беър Грилс ни учи как да се справим при атака от мечка и да приземим самолет

Беър Грилс има нова книга, брато. Подобно на нас, и той написа Наръчник. Нищо, прощаваме му, наши хора сме си, в едни езера сме газили.  “Как да остана жив” излиза за сефте у нас. Пътешественикът, когото познаваме от “Оцеляване на предела”, но и от автобиографичната му книга “Кал, пот и сълзи”, сега дава съвети как да оцелеем в опасни или животозастрашаващи ситуации, като предпазим себе си и другите около нас. От малко вероятни обстоятелства като затъване в плаващи пясъци, до на практика всекидневни заплахи като атака от куче на улицата – “Как да остана жив” ни учи да посрещнем всеки риск.

С книгата му ще научим още как да разпознаваме отровните растения в природата, да накладем огън, който може да ни опази живи в студена нощ и дори как да оцелеем при атака на мечка. Като военен от Британската армия, медик и командос от Специалните части, Грилс се е сблъсквал с всякакви ситуации, поставяли живота му в опасност. Той е и най-младият британец, изкачил Еверест.

Стъпвайки на дългогодишния си опит, в „Как да остана жив” Грилс споделя как можем да приземим самолет в случай на авария и как можем да скочим с парашут, ако нещата съвсем се объркат. Но също така ни учи как да реагираме и в далеч по-близки до ежедневието ни ситуации – като например ако спирачките на колата ни откажат или спукаме гума, докато караме с висока скорост.

А ако и ти като нас си любител на четенето, то със сигурност ще ти хареса нашият форум за книги – Nadvecher.bg!

Кефи ли те?

Бербатов почете тъмнокожите, но не и Христо Ботев

Топ 30 фанатични стадиона