in

Бербатов почете тъмнокожите, но не и Христо Ботев

Тъпо е, брато! Адски тъпо. Не ни се иска да пишем подобни статии, но трябва. Редно е! Забравяме кои сме. Забравяме нашите герои за сметка на другите. Джордж Флойд умря налепо, но дори не искаме да го сравняваме с Христо Ботев. Не е редно, не е и нужно.

Но ни дразни фактът, че някои от най-големите българи, направили толкова много за родината през последните години, сега свалят шапка на чужди, но не и на наши. Така направи Димитър Бербатов, например. Футболист, джентълмен, но и човек, отрекъл се от България, за да играе за “Манчестър Юнайтед”.

Навръх 2 юни Берба почете тъмнокожите, които в момента са на бунт и искат справедливост и уважение заради убийството на Джордж Флойд в Минесота, но пропусна един важен ден в българската история – денят на Христо Ботев. Денят, в който почитаме загиналите за свободата на нашата родина. Онези, дали живота си за независимостта на България. Нашата страна, в която отдаваме почит и до днес на чужди, но не и наши.

Тъпо е да бъдем модерни и отдадени на хаштаговете, когато имаме и собствени празници. При това такива, посветени на едни от най-видните личности в България…

 

View this post on Instagram

 

#blackouttuesday

A post shared by Dimitar Berbatov (@berbo9) on

Кефи ли те?

Най-новият роман на Джон Гришам излиза на български

Беър Грилс ни учи как да се справим при атака от мечка и да приземим самолет