in

Маймуни в Индия гепиха кръвни проби на болни от коронавирус

Банда маймуни нападна медицински служител и открадната кръвни проби на пациенти, с положителен тест за новия коронавирус, брато. Маймунската атака върху лаборанта, който е носил пробите, е осъществена в кампуса на държавен медицински колеж в Меерут, на 460 км. северно от Лакнау, столицата на щата Утар Прадеш.

“Маймуните сграбчиха кръвните проби на четирима пациенти с COVID-19 и избягаха… Ние трябваше да си вземем обратно пробите от тях”, каза д-р С. К. Гарг, висш служител в колежа.

Властите заявиха, че не знаят дали маймуните са разпръснали кръвните проби, но хората живеещи в близост до кампуса, се опасяват от разпространение на вируса, ако маймуните пренесат пробите в жилищни райони.

“Не са открити доказателства, че маймуните могат да заразят заразата”, каза Гарг пред Ройтерс.

Смята се, че вирусът се е прехвърлил от животни върху хора на пазара за диви животни в китайския град Ухан в края на миналата година. Има няколко информации за коронавирус при животни от семейството на котките и кучетата.

Индия има 165 799 случая на коронавирус и 4 706 смъртни случая.

Маймуните все по-често се впускат в населени места в Индия и дори нападат хора. Природозащитниците твърдят, че унищожаването на естественото им местообитание е основната причина животните да се придвижват в градските райони в търсене на храна.

Кефи ли те?

“Детството е последният ти шанс за щастие. След това знаеш твъде много.”

Из „У майкини” от Иво Сиромахов